• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kent Konseyi’nden "Demokrasiye Sahip Çıkalım" Mesajı

Kent Konseyi’nden "Demokrasiye Sahip Çıkalım" Mesajı
Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, "Kentine sahip çıkan, kentlinin iradesine saygı duyan ve demokrasiyi elzem olarak gören Adanalıların, kentimizde...

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, "Kentine sahip çıkan, kentlinin iradesine saygı duyan ve demokrasiyi elzem olarak gören Adanalıların, kentimizde güçlü demokrasinin tesis edilmesini sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Olağan Genel Kurulu nezdinde toplanan Adana Kent Konseyi'nin gündeminde, Adana Büyükşehir Belediyesi vardı. Halkın seçmiş olduğu yerel idarenin pasifize edilmemesi gerektiğini ifade eden Aslan, Adana halkını kent yaşamının vazgeçilmez unsuru olan demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Adana genelinde, sivil toplum, hükümet, siyasi parti gözetmeksizin bütün Adana milletvekilleri ve yerel yönetimlerle uyumlu bir atmosfer yakalanarak, Adana'da özlenen birlikteliğin mesajının verilmeye başladığını ifade eden Aslan, "Son zamanlarda Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen algı operasyonlarının, yakalanan bu ahengi bozmasına ve Adana'mız için derin yaraların açılmasına sebep olacağı kuşkusuzdur" diye konuştu.

Aslan, Adana'da halk iradesinin bir kez daha gasp edilmeye çalışıldığı bir sürecin yaşandığını kaydederek, "30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Adana halkı, siyasi parti gözetmeksizin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Sayın Hüseyin Sözlü'yü layık gördü ve 420 binden fazla oy vererek Şehrül-Emin unvanını verdi. Geçen süreç içerisinde Adana genelinde tüm kurumlar arasında bir ahenk yakalandı. Ancak son günlerde yaşanan Adana Büyükşehir Belediyesi merkezli yürütülen bu algı operasyonları, şahsım adına hukuki süreci zedeleyecek girişimler olarak görmekteyim. Geçmiş dönemlerde yerel yönetimler açısından siyasi iradenin etkin kılınmaması, bugünkü geri kalmışlığın ana etkenlerinden birisidir" ifadelerini kullandı.

Adana Kent Konseyi Genel Kurulu'nda, 6 ayrı çalışma önerisi kabul edildi. Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Genel Kurul Üyeleri ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba katıldı.

Kent Konseyi’nden "Demokrasiye Sahip Çıkalım" Mesajı

Kent Konseyi’nden "Demokrasiye Sahip Çıkalım" Mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim