• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kent Konseyi’nden Anlamlı Program

Kent Konseyi’nden Anlamlı Program
Erzurum Kent Konseyi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü anısına şehit ve gazilerimize vefa amaçlı anlamlı bir programa imza attı.

Erzurum Kent Konseyi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü anısına şehit ve gazilerimize vefa amaçlı anlamlı bir programa imza attı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Emin Atmaca, Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda şiir dinletisi, slayt, tiyatro gösterisi yer aldı. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, programda yaptığı konuşmada, "Vatan için, imam için, bizler için kanını akıtmış, terini vermiş olan şehitlerimizi şükranla anıyorum. Şair diyor ki; "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" İşte bugün uğrunda milyonlarca insanın kendini feda ettiği, hayallerini gönderdiği bir vatandayız. Çanakkale Destanı'yla büyüdük. Trablusgarp Savaşı'nda yaşananlarla güçlendik. Osmanlı dönemindeki fetihlerden kendimize güçler bulduk. 1453'te bir devri açıp, bir devri kapatmanın onurunu yaşadık" diye konuştu. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, milli ve manevi değerlerin önemine dikkati çekti. Parlamenter Aydemir, şöyle konuştu: "Uhrevi bir iklimin içerisinde buldum kendimi… Ruhumuza milli ve manevi bir cila sürüldü. Çok da mutlu oldum, inşirah duydum. Kuvvetle muhtemel hepimiz o duygu üzereyiz. Bir tarif yapmak istiyorum arkadaşlar. Namazdayken kalbini muhkem tutana ne derler? Yahut insanların içindeyken diline sahip olana ne derler? Ya da değerli arkadaşlarım bir başkasının evindeyken gözüne bizim Erzurum ifadesiyle muhart olana ne derler? Yahut sofradayken eline dikkat edene ne derler? Bizim kültürümüzde hakikaten irfan, ahlak timsali çok yüksek şahsiyetler var. Bunlardan biri bu tarifi yapıyor ve "iyi insan derler" diyor, iyi insan… Benim annem çocukluğumuzda iyi insan olmanın tarifini çok basit bir aforizmayla bize öğretmişti. Derdi ki annem: "Düşman sizi taş ile siz düşmanı aş ile" İhtimal ki, burada bulunanların kahir ekseri, belki tamamı bu sözü bilirler. İyi insan olmanın en kestirme tarifleridir bunlar. Erzurum'un manevi ikliminin ne derece sürur yüklü olduğunu gördüm bir Erzurum Milletvekili olarak. Bundan müthiş bir mutluluk duydum. İyi insanların temsil ettiği bu tür yapılar, Erzurum Kent Konseyi gibi bize bu neviden güzel şeyler yaşatıyor."

Kent Konseyi’nden Anlamlı Program

Kent Konseyi’nden Anlamlı Program

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim