• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kent Konseyi Yeni Yerine Taşındı

Kent Konseyi Yeni Yerine Taşındı
Ünye Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda faaliyetlerini sürdüren Ünye Kent Konseyi, yeni yerine taşındı.

Ünye Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda faaliyetlerini sürdüren Ünye Kent Konseyi, yeni yerine taşındı.

Seçim döneminin hemen ardından kısa bir süre içerisinde kurulan ve Ordu'nun ilk kent konseyi olan Ünye Kent Konseyi, Han Boğazı mevkisinde bulunan yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Düzenlenen açılış programına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yardımcıları Murat Ocak, Erhan Eren, Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Atila Tatar, Ünye Kent Konseyi Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, konsey üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından konuşma yapan Ünye Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Ayşe Yalın, katılımcılara teşekkür ederek "İlk teşekkürüm belediye başkanımıza, hakikaten kent konseyi kurulduğu günden itibaren hep bizim yanımızda oldu. Ne istediysek yaptı. Bugün kimliği olan, geleceği olan nesilden nesile aktarılan projeleri olan karşımızda bir kent konseyi var ve ben bütün kent konseyi üyelerine, genel kurul üyelerine, Ünyelilere çok teşekkür ediyorum. Hakikaten bu kadar kalabalığın oluşu bile biz kentimize ne kadar sahibiz onu gösteriyor" dedi.

Katılımcılar arasında bulunan Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Atila Tatar da düşüncelerini dile getirerek "Ünye Kent Konseyi'nin benim için çok farklı bir yeri var. Ünye Belediye Başkanımızla Ordu Büyükşehir Kent Konseyiyle beraber çalışıyor, kendisi gayret gösterdi. Her zaman bize olumlu katkılarını sunuyor. Destekleri Ordu Büyükşehir Kent Konseyi nezdinde devam ediyor. Aynı iradeyi görüyorum ki burada Ünye de devam ettiriyor. Gerçekten ben bu anlamda Ünye'yi de çok şanslı görüyorum" diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada "Biz 30 Mart öncesinde Ünye'mizde meydanlarda bu kenti birlikte yöneteceğiz birlikte idare edeceğiz demiştik ve göreve gelir gelmez bize yasanın vermiş olduğu yetki çerçevesi içerisinde Ünye Kent Konseyi'nin kurulmasıyla ilgili hızlı bir adım attık. Kent konseyimizi kurduk. Kendileriyle atmış olduğumuz adımlarda istişare faaliyetimiz arada geçen 2 yıllık dönem içerisinde devam ediyor. Bir kentte yaşayanla o kentte sorumluluk bilinci içerisinde ikamet edenlerin durumları aslında çok farklı. Yaşayan ayrı, kentte olmak ayrı. Biz kentli olmak ile mücadele veriyoruz. Onların sesine kulak verdiğimiz zaman aslında Ünye'nin sesine kulak vermiş oluyoruz. Dolayısıyla ilk mekanımız biraz daha dar bir mekandı. Burası tam da kent konseyimizin arzuladığı bir şekil oldu" şeklinde konuştu.

Son konuşmayı yapan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise şunları söyledi: "Ben Ayşe hocamızı çok yakından tanıyorum, yaklaşık 4 yıldır beraberiz. Ciddi anlamda Ünye'ye bizlere katkısı var. Ben ilçe Kaymakamı olarak böyle bir oluşumdan bu güzellikten son derece memnun kaldım, üzerime düşen ne varsa elimden ne geliyorsa sizlerin yanında olmaya devam edeceğim. Hayırlı uğurlu olsun diyorum."

Kent Konseyi Yeni Yerine Taşındı

Kent Konseyi Yeni Yerine Taşındı

Kent Konseyi Yeni Yerine Taşındı

Kent Konseyi Yeni Yerine Taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim