• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kent Konseyi Yeni Projelerle Geliyor

Kent Konseyi Yeni Projelerle Geliyor
Karaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ocak ayı olağan toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven Başkanlığında gerçekleşti.

Karaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ocak ayı olağan toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven Başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda mevcut proje ve faaliyetlerin genel durumunun değerlendirilmesinin yanı sıra yeni projeler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Karaman Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, Kent Konseyi'nin Aralık ayı faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda ayrıca geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eski Kent Konseyi Başkanı ve Yunuskent Mahallesi Muhtarı İbrahim Aköz için Kur'an-ı Kerim okutuldu. Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller Projesi kapsamında ziyaret edilen okullar üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, "Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller Projesi" ilimizde büyük takdir topluyor. Projemiz kapsamında gittiğimiz okullarda, okul yönetimlerine ve öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz sunumlarla, çevre temizliği başta olmak üzere, geri dönüşüm, atık pil, görgü kuralları konularında geniş kapsamlı eğitim programları düzenliyoruz. Amacımız daha yaşanabilir bir Karaman" dedi.

SIĞINMACILAR İÇİN TÜRKÇE KURSU

Karaman Kent Konseyi, bir yandan mevcut faaliyetlerine devam ederken, diğer yandan da toplum yararına geliştirdiği projelerine yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Günümüzde sayıları gün geçtikçe artan sığınmacıların toplum içerisinde ihtiyaç duydukları en önemli konulardan birisi olan Türkçe dil konusunda Kent Konseyi önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Kent Konseyi bünyesinde bulunan Edebiyat ve Türkçe öğretmenleri, tespit edilen sığınmacılara Türkçe dil kursu verecek. Hazırlıkların devam ettiği proje önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim