• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kent Konseyi, Kaldırım Ve Yol İşgalinin Hak İhlali Olarak Değerlendirdi

Kent Konseyi, Kaldırım Ve Yol İşgalinin Hak İhlali Olarak Değerlendirdi
Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, kaldırım ve yol işgallerinin hak ihlali olduğunu ve ihlallerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, kaldırım ve yol işgallerinin hak ihlali olduğunu ve ihlallerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, kaldırım ve yol işgalinin şehrin görünümünü bozduğu gibi yaya ve araç trafiğini de olumsuz etkileyerek, insanların can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını kaydetti.

Sinan Temel açıklamasında, "Günümüzde şehirlerin en büyük sorunlarından biri de kaldırım ve yol işgalidir. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu sorun, şehrimizde de uzun zamandan beri yaşanmakta ve insanlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bilinçsiz ve kontrolsüz şehirleşmenin ortaya çıkardığı bu sorun, yerel basınımızca da çeşitli defalar gündeme getirilmesine rağmen bugüne kadar ciddi bir çözüme ulaşamamıştır.

Kaldırım ve yollar, aynı zamanda şehirlerin uygarlık seviyesinin göstergesi ve aynasıdır. İnsan onuruna yakışan, sağlıklı, temiz, modern, düzenli ve güvenli bir ortamda yaşamak her vatandaşımızın hakkıdır. Birlikte yaşamanın getirdiği kurallar manzumesi de bu hakkı korumak ve sürekliliğini sağlamaktır. Bu anlamda yapılacak her türlü ihlal, toplumda huzursuzluk ve hukuksuzluğa sebep olacaktır.

Hem araç hem de yaya trafiğini olumsuz etkileyen, kısıtlayan ve aksatan kaldırım ve yol işgallerinin, aynı zamanda bir hak ihlali olduğunu da artık bilmemiz ve anlamamız gerekiyor. Gerek esnafımızın gerekse yapılan inşaat çalışmaları ve malzemelerinin sebep olduğu kaldırım ve yol işgallerinden sürücülerin kuralsız ve bilinçsiz araç parkına kadar vatandaşlarımızın hakkını gasp eden her türlü hak ihlali bir an önce sona erdirilmelidir. Zaten sorunlu olan cadde, sokak ve yollarımızın bir de bu şekilde işgale maruz kalması vatandaşlarımız arasında istenmeyen niza ve kavgalara da sebep olmaktadır. Bu ihlal nedeniyle hareket kabiliyeti düşük olan yaşlılarımızın, hastalarımızın ve çocuklu bayanlarımızın yaya kaldırımını kullanmaları zorlaşıyor ve trafik güvenliğini de yaya güvenliğini de tehdit eder hale geliyor. Normal insanların bile yürümekte zorlandığı kaldırım ve yollarımızda engelli insanlarımızın yürümesi daha da güç hale geliyor. Kent Konseyi olarak bu konuyu daha önce basın yoluyla dile getirmemize rağmen bugüne kadar herhangi bir somut adım atıldığına şahit olamadık.

Bu konuda öncelikli olarak esnafımızdan ve sürücülerimizden duyarlılık bekliyoruz. Beraberinde de yetkililerimizce gerekli denetim, uyarı ve yaptırımların kararlı bir şekilde bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Ancak, temennimiz ve beklentimiz odur ki, bu duyarlılığı esnafımızın göstermesi, kendi müşterisine, kendi hemşerisine kaldırımları geri vermesidir. Adıyaman'a ve Adıyamanlılara yakışmayan bu kötü tabloya hep birlikte son verebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim