• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünal: Adanalı gereken cevabı verecektir

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünal: Adanalı gereken cevabı verecektir
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal, tüm sivil toplum örgütlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye destek olmaya davet etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal, tüm sivil toplum örgütlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye destek olmaya davet etti.

Cennet Ünal, bir kısım medya aracılığıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında başlatılan karalama kampanyasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. "Mesele kime, neye oy verdiğin değil; demokrasinin ve hep o dilden dile dolanan "milli iradenin tesisi ve korunmasıdır." diyen Ünal, yazılı ve görsel basında yayınlanan belgelerin Başkan Sözlü'nün avukatlarına gizlilik gerekçesi ile verilmemesinin toplumda infial meydana getirdiğini belirtti.

Ünal, Kent Konseyi Kadın Meclisi'ni temsilen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Önce yazılı ve görsel medya ile akabinde de toplumda infial yaratacak itham ve eylemlerle itibarsızlaştırılmaya yönelik algı operasyonu yürüten her kim, kişi, kurum, kuruluş, siyasi parti, örgüt ya da yapılanma olursa olsun, kişileri değil şehirleri hedef haline getirmiş durumdadır. 7 senedir Adanalı, verdiği oyun karşılığını alacağı belediye başkanı ile sınanmaktadır. Önce Aytaç Durak ile başlayan muhalif parti belediyesi operasyonları, Adana'yı ve Adanalıyı vekalet sürecine sürüklemiş olup, kaybeden sadece Adana olmuştur." dedi.

Şimdilerde 420 bin Adanalının oyunu alarak göreve başlamış olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü için yine aynı algı yönetimi başlatıldığını aktaran Ünal, "Kentin "Şehrül-Emin'i olan başkanına "yurdu terk edebilir" ibaresi ile yurtdışına çıkma yasağı getirilmiş olmasını samimi ve demokratik bulmadığımızı belirtirim. Demokrasinin ve milli iradenin tesisi ve korunması gerektiğini hatırlatarak, olayların siyasi ve hukuki inkişafı ne olursa olsun, kendi kentini kendi yöneten, irade koyabilen, kanaat önderi tüm sivil toplum örgütlerimizi başkan ve üyeleri ile 26 Şubat Cuma saat 17.00'de Adana Büyükşehir Belediyesi önünde yapılacak olan destek etkinliğine davet ediyoruz. Adanalı bu karalama kampanyasına elbette gereken cevabı verecektir." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim