• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kent Dinamikleri ‘Engelsiz Mersin’ İçin Engelli Dernekleriyle Buluştu

Kent Dinamikleri ‘Engelsiz Mersin’ İçin Engelli Dernekleriyle Buluştu
Mersin'de engelliler için çalışmalar yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ),...

Mersin'de engelliler için çalışmalar yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ), "Engelsiz Mersin" için engelli dernekleriyle bir araya geldi.

"Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi Projesi" kapsamında MTSO AB Bilgi Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MEÜ işbirliğinde "Engelsiz Mersin" konulu toplantı düzenlendi. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda, üç kurumun yetkilileri, engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunun geliştirilmesine yönelik yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Müdürü Manolya Karaoğlan, MTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Benin Ergenç ve MEÜ Öğretim Üyesi Mesut Uzman katıldı.

"YEREL STK'LARA 1 MİLYON 750 BİN AVRO BÜTÇE"

Toplantıda konuşan AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Ergenç, AB Bilgi Merkezi'nin tanıtımını yaparak, IPA Fonları hakkında bilgi verdi. AB'nin 2014-2020 yıllarını kapsayan Katılım Öncesi Mali Yardımları konusunda bilgi veren Ergenç, yakın dönemde duyurulacak hibe programları, 2017-2018 yıllarını kapsayan orta vadede duyurulacak hibe programları ile 2020 yılına kadar STK'ların faydalanabileceği IPA kapsamındaki destekleri anlattı. Yakın dönemde duyurulacak AB hibe programlarından özellikle Yerel STK'lar Hibe Programlarına değinen Ergenç, bu alanda verilecek hibenin bütçesini 1 milyon 750 bin Avro olarak açıkladı.

Orta vadede duyurulacak hibe programlarını da aktaran Ergenç, Sivil Toplum Diyalogu Hibe Programı kapsamında 6 milyon Avro, Sivil Toplum Destek Programı kapsamında ise 3 milyon Avroluk destekler bulunduğunu bildirdi. Ergenç, "Genç istihdamının desteklenmesi, kadın istihdamının desteklenmesi, hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi ve dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunun geliştirilmesi gibi IPA-I kapsamında gerçekleştirilen programların önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor" dedi.

IPA kapsamında 2020'ye kadar STK'ların faydalanacağı destekler bulunduğuna işaret eden Ergenç, "Sivil toplum tarafından hazırlanacak birlik için hazırlayıcı reformlar 190 milyon Avroluk bütçe ile desteklenirken, istihdam, sosyal politikalar, eğitim, cinsiyet eşitliğinin teşviki ve insan kaynaklarının geliştirilmesi için 435 milyon Avroluk bütçe ayrıldı" diye konuştu.

"FİKİRLERİNİZİN PROJEYE DÖNÜŞMESİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ"

MEÜ Öğretim Üyesi Uzman ise engellilere yönelik uyguladıkları AB destekli projeler konusunda deneyimlerini paylaştı. 2008 yılından itibaren 6 engelli projesi yürüttüklerini belirten Uzman, birçok fikrin projeye dönüşemeden yok olup gittiğini söyledi. "Fikirlerinizin projeye dönüşmesi için desteklemeye hazırız" diyen Uzman, STK'lara daha çok proje üretilmesi çağrısı yaptı.

Engelliler Dairesi Müdürü Manolya Karaoğlan da 2014 yılından itibaren faaliyet gösterdiklerini ve çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik hazırladığı ve sürdürdüğü projeleri anlattı.

Kent Dinamikleri ‘Engelsiz Mersin’ İçin Engelli Dernekleriyle Buluştu

Kent Dinamikleri ‘Engelsiz Mersin’ İçin Engelli Dernekleriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim