• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kendini şikayet eden öğrencilerin başı belada

Polis, Eskişehir’de 155 Polis İmdat hattını arayıp kendi kendilerini ’Kızlı-erkekli alem yapılıyor’ diye ihbarda bulunan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Eskişehir’de TGB üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızlı erkekli öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarına tepki olarak cep telefonundan 155 Polis İmdat hattını arayarak ’alt katımızda oturan öğrenciler var. Günlerdir artık kızlı-erkekli alem mi yapıyorlar, ne yapıyorlarsa, burası aile apartmanı, yapımıza uymuyor, rahatsız olduk’ diyerek oturdukları evin adresini vererek kendi kendileri ihbar etti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi de telsiz anonsuyla belirtilen adreste gürültü ihbarı olduğunu ekiplere bildirdi.
 
İstiklal Mahallesi’ndeki belirtilen adresi giden görevli 2 polis, ihbarı yapanların arkadaşları tarafından gizli olarak kameraya alındı. Giden polis ekipleri kapıyı açan bir kız bir erkek üniversite öğrencisine gürültü ihbarında bulunulduğunu belirtti. Öğrenciler de sınav haftasında gürültü yapmadıklarını söyledi. Polisler öğrencileri gürültü yapılmaması konusunda uyarıp apartmandan ayrıldı. Öğrencilerin kapısında ise ’Biz Cumhuriyeti kızlı erkekli kurduk’ yazılı kağıdın asılı olması dikkat çekti. 
 
GİZLİ ÇEKİM YAPTILAR 
 
Öğrenci grubu, polise yaptıkları telefon ihbarından başlayarak polislerin apartman önüne gelişi, kapıyı açan biri kız diğeri erkek öğrenci ile aralarında geçen konuşmanın gizli çekilen görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Görüntüler bazı televizyon kanallarında da yayınlandı. 
 
POLİSİN AÇIKLAMASI 
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada kendi kendileri ihbar eden öğrenciler hakkında görevli memurları meşgul etmekten cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.
 
Açıklamada şöyle denildi: ’Sosyal medyada 155 İhbar hattına yapılan bir ihbarı değerlendiren Eskişehir Polisinin gizli kamerayla çekilen görüntüleri servis edilmiştir. Emniyet Teşkilatı görevi ve yetkileri yasalarla tanımlanan ve mevzuata göre hareket eden bir teşkilattır. Polisin suç olmayan konulara müdahale etmesi veya anayasal hak olan mesken masuniyetinin ihlal edilmesi gibi bir hareketi söz konusu değildir. Bazı çevrelerin sanki bu anlayışın tersine, polis aleyhine olumsuz bir kanaat oluşturmak için çaba içerisinde oldukları, sosyal medyada bu yönde haberler ve kurgu ürünü görüntüler yayınladıkları gözlemlenmektedir. Ancak bu yayınların gerçekle bağdaşmayan kurgu haberler ve görüntüler olduğunun önemle bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda 11.11.2013 pazartesi günü saat 00.10 da Eskişehir 155 Polis ihbar hattının arandığı, ihbarda mizansen olarak şikayette bulunulduğu, gelen polis ekibinin eğer olursa hatalı davranışlarının gizli kamera ile tespit edilmek istendiği, ancak polis ekibinin gayet nazik bir şekilde haklarında gürültü ihbarı olduğunu ancak kendilerinin böyle bir tespitinin olmadığını, gürültünün dışında başka bir konuya karışma yetkilerinin olmadığını usulüne uygun bir şekilde anlattıkları ve Eskişehir polisinin hukuk çerçevesinde layıkıyla hareket ettiği görülmektedir. Bu mizanseni kurgulayıp görevli memurları meşgul eden, görevlerinden alıkoyan, gizli çekim yaparak kaydeden marjinal gruplara mensup şahıslar hakkında yasal işlem yapılması talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur.’
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim