• BIST 9530.47
  • Altın 2475.435
  • Dolar 32.4406
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kendi yağlarınızla güzelleşin

Kendi yağlarınızla güzelleşin
Bir yandanYağları vücudumuzun dolgu deposu olarak düşünebiliriz. İstemediğimiz yağlardan kurtulurken bunlardan fayda sağlamak da mümkün. Özel bir teknikle alınan yağlar bir takım işlemlerden geçirilerek steril şartlar altında vücudun diğer bölgelerine enj

Liposuction işleminde başarının hasta ve hastanın uygulama yapılacak bölgesinin iyi seçilmesine bağlı olduğunu dile getiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara., liposuction ile kişilerdeki yağ hücre sayısının azaltılmış ve oluşan yara iyileşmesinin etkisi ile bölgenin daha sert bir kıvama ulaştığını vuguladı.

Asla basit bir işlem olmadığını anlatan Erkara, diğer ameliyatlar gibi teknik ayrıntısı olmasa da el işçiliğinin öneminin çok büyük bir meziyet olduğunu belirtti. Bir başka avantajı ise alınan yağın dolgunlaştırılması gereken başka bir bölgeye nakledilmesinin de aynı anda yapılabilir olmasıdır. Örnek olarak liposuction ile aynı seansta orta yüz bölgesindeki çökmenin düzeltilmesi, poponun dolgunlaştırılması verilebilir.

Bunca alternatif cihaz çıkmasına rağmen klasik ıslak teknikle yapılan liposuction yönteminin kesinlikle out olmadığını anlatan Op. Dr. Defne Erkara, liposuctiona bakış açısının, el başarısının, sabırda gizli olan başarının asla yitirilmeyeceğeni vurguladı.

Çünkü işlemin insana yapılıyor olmasının ve yine insanın el ayarının başarının altın anahtarı olduğunu dile getiren Erkara, bu yöntemin başarısının yadırganamayacağını belirtti. Liposuction Yöntemi ile en sık hangi bölgelere yağ enjeksiyonu yapılabilir ?  

* Yüzün üst 2/3 kısmına dolgunluk vermek amacıyla yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bu dolgunluk etkisi yanında yüz derisinde de gençleşme etkilerine yol açar.

Gülme çizgileri, kaş çatma çizgileri, dudaklar yüzdeki yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırılan diğer bölgelerdir.

 * Memesi küçük olan bayanlarda memenin hacmini arttırmak amaçlı yapılabilir. Pek tercih etmediği bir yöntem olduğunu, sonuçlarının silikon ile meme büyütmeden üstün olduğuna inanmadığını, meme dokusuna yapılan enjeksiyonların geneline de karşı olduğunu dile getiren, Op. Dr. Defne Erkara, son derece önemli olan bir organın takiplerini etkileyecek işlemlere hiç sıcak bakmadığını belirtti.    

* Bazı bayanlarda kalçada yuvarlak kadınsı bir hat yoktur. Genellikle popo da belirgin değildir.  Bu nedenle  kalça ve popo bölgesini dolgunlaştırmak amacıyla yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Bu bölgelerde yağ enjeksiyonu protezlerden daha doğal ve etkin sonuçlar verebilmektedir. Oturma bölgesi olduğundan ve popo kıvrımının belirlenmesi yağ enjeksiyonu ile daha kolay verilebilmektedir.

* Bazı kişiler bacaklarını birleştirdiklerinde bacaklar birleşmez arada boşluk kalır. Bu durum hem üst bacakta hem de alt bacakta olabilir. Bu durumda bacakların daha düzgün görünmesini sağlamak amacıyla bacak içine yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bu yöntemle uyumun bacak protezlerinden daha fazla olduğuna inandığını anlatan Erkara, ,protezlere alışamayarak çıkarttırmak isteyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu vurguladı. yağlarınızdan kurtulun, bir yandan da kendi yağlarınızla estetik görünüme sahip olun.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim