• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kendi elektriğini üretecek belediye binasının temeli atıldı

Kendi elektriğini üretecek belediye binasının temeli atıldı
Malatya'da Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binasının temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katıldığı törenle atıldı.

Malatya'da Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binasının temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katıldığı törenle atıldı. Temeli atılan binanın ihtiyaç duyacağı enerji, binaya entegre kurulacak güneş enerjisi santralleri ile karşılanacak.

Battalgazi Belediyesi için Sivas Caddesi üzerindeki eski DSİ Müdürlüğü'nün yerinde inşa edilecek hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bakan Bülent Tüfenkci, Malatya'yı bölgenin yıldız kenti haline getirmek için istişare ile hareket edeceklerini belirtti. El ele vererek kenti ileriye taşımak istediklerini anlatan Tüfenkci, "Biz işimizi büyütmek istiyoruz. Biz aşımızı büyütmek istiyoruz. Biz dünyadaki, küresel rekabetten pay almak istiyoruz. Biz refah düzeyimizi artırmak, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bütün mücadelemiz bu." dedi.

Güneydoğu Anadolu'daki olaylara dikkat çeken Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu: "Biz Türkiye'yi geliştirmek isterken birileri ülkemizi geri götürmek istiyor. Biz sanayimizi nasıl geliştiririz derken, birileri hendekler kazıyor, birileri bombaları koyuyor, birileri çukurlar kazıyor, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın hayatını zehre çeviriyorlar. Onların ekmek paralarına ve aşlarına, işlerine göz dikerek onları sokağa çıkamaz hale getiriyorlar. Hastanelerini, okullarını, yaşlılarımızın ve annelerimizin bacılarımızın hastanelerini yakmaktan çekinmiyorlar. Ondan sonra da her zamanki yalanları gibi utanmadan "bunları devlet yaktı" demekteler. Orada bir mücadele var. Terörü temizleme adına, PKK'nın oradaki vatandaşlarımıza yapılan eziyetleri önlemek adına, bugün 10 gündür Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır Sur'da operasyonlar yapılıyor."

Vali Süleyman Kamçı, yakın dönemde büyükşehir statüsüne kavuşan Malatya'nın yaşam standartlarının gün geçtikçe yükseldiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın büyükşehir olması ile daha fazla hizmet almaya başladığını savundu. Çalışmalarının aksaksız sürdüğünü anlatan Çakır, "Özellikle merkezde iki büyük merkez ilçemizin kurulması ile buralara gerekli olan altyapıların yapılması da gerekiyordu. Dolayısıyla bu iki merkez ilçe belediyemizle birlikte bu güzel binaları Malatya'mız için toplumumuza kazandırmış oluyoruz. Ama bir o kadar da ilçelerimiz önemli. En kırsal mahallemiz dahi hizmet almak zorunda. Bu kapsamda en kırsalından, en merkezi yerlere kadar alt ve üst yapı sorunu olmayan, sosyal donatılarıyla ve kültürel merkezleriyle, parklarıyla birlikte her bölgemizi hep birlikte kalkındıracağız." dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi ilçesinin yeni statüyle birlikte 350 bin kişinin yaşadığı bir ilçe haline geldiğini söyledi. Temeli atılan binanın yeri için yaptıkları çalışmayı anlatan Şahin, "Büyükşehir olduktan sonra Battalgazi'nin bir büyük Belediye hizmet binasına ihtiyacı olduğunu ifade etmişlerdi. Yapmış olduğumuz istişareler sonucu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na götürmüştük. Onlar da bölgeyi iyi bilmesinden dolayı şartsız bu alanı teslim ettiler. Şu anda 30 bin metrekare kapalı alanı olan bu devasa bina eminim ki önümüzdeki 100 yılın hizmetlerinin verileceği bir bina olacaktır. Çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum." şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yeni hizmet binasının bir belediye binası olmasının yanında müze hüviyeti taşıyacağını dile getirdi. Gürkan, şöyle devam etti: "Bu binalar sanat abidesi binalardır. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alanı olan ve her katında bir medeniyeti ihtiva eden, aynı zamanda yaşayan bir müze hüviyeti içerinde bölgesinde gerçekten de bir sanat abidesi bir belediye hizmet binası olacak. Bu binaya emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Sayın bakanımla perşembe günü görüştük ve gününü belirledik. İki gün içerisinde arkadaşlarımızı bu çalışmaları hazırladılar. Sizlerin iştirakiyle de bu tören icra edildi. Bu günün şu özelliğinden de bahsedeyim. Bu bina kendi elektriğini güneş panelleriyle birlikte kendisi üretecek. Yani yenilenebilir enerji ile kendi elektriğini kendisi üretecek. Ayrıca yağmur su ve drenajlarını da gri su dediğimiz tekrar alanın sulanması anlamında ve her katın bir medeniyeti ihtiva etmesi anlamında bölgesinde beklide Türkiye'de bir ilk olacak. Bununda burada müjdesini vermiş olayım."

Konuşmaların ardından Selahattin Gürkan, Bakan Tüfenkci'ye isminin yazılı olduğu tablo hediye etti. Tören, butona basılarak harcın temele dökülmesi ve ardından kurban kesimi ile sona erdi.

Kendi elektriğini üretecek belediye binasının temeli atıldı

Kendi elektriğini üretecek belediye binasının temeli atıldı

Kendi elektriğini üretecek belediye binasının temeli atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim