• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kenan Evren Ortaokulunda ’Başarıyı Yaşa” Sınavı

Kenan Evren Ortaokulunda ’Başarıyı Yaşa” Sınavı
Kula Kenan Evren Ortaokulu'nda okul başarısını daha da arttırmak için 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü kitap sınavı yapıldı.

Kula Kenan Evren Ortaokulu'nda okul başarısını daha da arttırmak için 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü kitap sınavı yapıldı. Sınav, yazar Fatih Kalkınç'ın "Başarıyı Yaşa" adlı kitabından yapıldı. Öğrencilere kitabı okumaları için bir ay süre verilerek, bu sürenin sonunda kitabı alıp, okuyan 95 öğrenciye kitap üzerinden sınav yapıldı. Yapılan sınavda 4 seçenekli 60 soru soruldu.

Sınav için seçilen "Başarıyı Yaşa" adlı kitabın içeriğinde, öğrencilerin nasıl verimli ders çalışacağı, motivasyonunu arttırma ve dikkatini nasıl toplayacağı, okulda ve hayatta başarıyı nasıl yakalayacağı konularının yanı sıra ailelere de sınava girecek öğrencilere nasıl destek olacakları gibi faydalı bilgilerin yer alması, öğrencilerin dikkatini çekti.

Yapılan sınavının ardından değerlendirmeye alınan öğrenciler arasında 7/B sınıfı öğrencisi Ata Yekta Öz, okul genelinde birinci oldu. Okul genelinde tüm öğrencileri geçerek birinci olan Ata Yekta Öz ve sınıf düzeyinde birinci olan öğrenciler ödüllerini ailelerinden aldı. Okul ve sınıf düzeyinde değerlendirmeye alınarak dereceye giren toplam 22 öğrenciye başarı belgeleri ve ödüller verildi.

Sınava giren öğrenciler, okudukları kitabın kendilerine eğitim hayatları boyunca yardımcı olacağını ve düzenli çalışma alışkanlığı kazandırmada en büyük faydayı sağlayacağını belirttiler.

Okul rehber öğretmeni Varol Esen, "Rehberlik servisi, okul idaresi ve öğretmenlerimizle planladığımız, öğrencilerimizin en çok ihtiyacı olan, içsel motivasyon ve düzenli ders çalışma konusunda faydası olacağını düşündüğümüz kitap okuma sınavına yoğun katılım gerçekleşti. Bu kitap öğrencilerimizin başucu kitabı olacak niteliktedir ve öğrencilerimizin başarısına önemli katkısı olacaktır." dedi.

Okul müdürü Alaetdin Tanıl ise, "Yaptığımız etkinliklerle hep örnek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçen öğretmenlerimize ve sınava katılan öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.

Kenan Evren Ortaokulunda ’Başarıyı Yaşa” Sınavı

Kenan Evren Ortaokulunda ’Başarıyı Yaşa” Sınavı

Kenan Evren Ortaokulunda ’Başarıyı Yaşa” Sınavı

Kenan Evren Ortaokulunda ’Başarıyı Yaşa” Sınavı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim