• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kemeraltı’nı canlandırmak için alışveriş günleri düzenlendi

Kemeraltı’nı canlandırmak için alışveriş günleri düzenlendi
Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği işbirliğiyle düzenlenen Kemeraltı Günleri, bu yıl "Kemeraltı: İzmir'in Çarşısı" temasıyla başladı.

Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği işbirliğiyle düzenlenen Kemeraltı Günleri, bu yıl "Kemeraltı: İzmir'in Çarşısı" temasıyla başladı. Tarihî çarşının, hükümet konağı yanındaki girişinde düzenlenen açılış töreni, şehit haberleri sebebiyle buruk geçti. Sade bir törenle başlayan Kemeraltı Günleri ile 30 Aralık 2015 tarihine kadar çeşitli etkinliklerle çarşıya yılbaşı öncesi hareketlilik kazandırılması amaçlanıyor.

İzmir'in gözde alışveriş mekanı olan tarihî Kemeraltı Çarşısı'nı canlandırmak, eski günlerini hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen Kemeraltı Günleri başladı. Türkiye'yi yasa boğan Cizre'deki üç şehit haberi sebebiyle buruk geçen açılışta, biri Kemeraltı esnafından olan şehitler de anıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, meslek odaları başkanları, çarşı esnafı ve diğer vatandaşların katıldığı açılışta, şehitlere saygı için sade bir tören düzenlendi. Burada konuşan Başkan Pekdaş, şehit haberlerinin ardından Kemeraltı Günleri'nde yer alan şenlik, konser ve gösterileri iptal ettiklerini duyurdu. Konuşmasına başsağlığı ve sabır dilekleriyle başlayan Pekdaş, Kemeraltı'nın şehir kimliği ve belleğinde önemli yer tuttuğunun altını çizdi. Kemeraltı'nı yaşatmak ve güçlendirmek gerektiğini belirterek, "Kemeraltı Günleri'ni, öncelikle Kemeraltı esnafının başı sağolsun diyerek başlatıyoruz. Bir daha böyle olaylar yaşanmasın, yeni yıla umutla girelim istiyoruz. Kemeraltı sadece Türkiye'nin değil, belki de dünyanın en nadir bölgelerinden biri. Mimarisiyle, sanat haline getirdiği zanaatıyla, tasarım objeleriyle burayı yine gözde bir bölge haline getirmek zorundayız. İzmir kent kimliğine vurgu yapan bölgelerden biridir Kemeraltı. Tüketim çılgınlığının yerine tarihimizde, kimliğimizde, sosyal dokumuzda, kültürel birikimimizde yeri olan Kemeraltı'nı hep üstte tutmak, savunmak ve güçlendirmek durumundayız. Bu etkinliklerin de amacı bu. Kemeraltı İzmir'dir. Kemeraltı biziz." dedi. Dernek Başkanı Kaya ise, "Kemeraltı Günleri küçük esnafın yaşaması, Kemeraltı'nın ayakta durması amacıyla düzenleniyor. Hayırlı işler olsun, 2016 yılı hayırlara vesile olsun." şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından Başkan Pekdaş, çarşı esnafını ziyaret ederek hem yeni yılı kutladı hem de alışverişe gelen vatandaşlara çeşitli hediyeler verdi. Pekdaş, Cizre'de şehit olan Necati Yenikapı'nın, Kuyumcular Çarşısı'nda çalıştığı dükkana da uğrayarak başsağlığı diledi. Üç gün sürecek Kemeraltı Günleri boyunca belgesel, söyleşi ve sergi etkinlikleri devam ederken konser, gösteri ve şenlikler yapılmayacak.

Kemeraltı’nı canlandırmak için alışveriş günleri düzenlendi

Kemeraltı’nı canlandırmak için alışveriş günleri düzenlendi

Kemeraltı’nı canlandırmak için alışveriş günleri düzenlendi

Kemeraltı’nı canlandırmak için alışveriş günleri düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim