• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kemalpaşa’da Ramazan maneviyatına uygun idrak edilecek

Kemalpaşa’da Ramazan maneviyatına uygun idrak edilecek
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ramazan ayını maneviyatına uygun bir şekilde dolu dolu geçireceklerini vurguladı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ramazan ayını maneviyatına uygun bir şekilde dolu dolu geçireceklerini vurguladı.

Ramazan ayına girmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ramazan'ın başlı başına bir medeniyet olduğunu dile getirdi. Ramazan'ın insanlığa unutulmuş bazı konuları yeniden hatırlattığını vurgulayan Uğurlu, "Her sene bize Kur-an'ımızı yeniden getiren bir medeniyet. Her sene bize iftiharın sevincini, sahurun bereketini, oruç ibadetinin bize kazandıracağı takvayı getiriyor. Ramazan, aynı zamanda kardeşlerimizden haberdar olmayı, bize unuttuklarımızı hatırlatmaya geliyor. İnsan olarak unutuyoruz. Kendimizi, Rabbimizi, çocuğumuzu, kardeşimizi, komşumuzu, yetimi, fakiri, miskini unutuyoruz. Ramazan bize bütün bunları yeniden hatırlatmaya geliyor" dedi.

Ramazan'da yardım duygularının zirveye çıktığını da sözlerine ekleyen Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ramazan ayı toplumumuzda yardım duygularının zirveye ulaştığı, sevgi, saygı ve merhamet duygularının hassaslaştığı manevi bir zaman dilimidir. Bu kutlu ayda inşallah sofralarımızı paylaşacağız, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de isteyeceğiz. Ramazan bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız müstesna bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan toplumsal değerlerimiz ve geleneklerimiz ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir."

Belediye olarak yapacakları etkinliklerle ilgili bilgi veren Başkan Uğurlu, "Semazen gösterisi ve Tasavvuf konserleri, orta oyunları ve Hacivat ile Karagöz, Ömer Faruk Özcan Konseri, Sinema ve tiyatro seansları ve Kemalpaşa Sesi'ni arıyor adlı ses yarışması birincilerimiz olan Cansel Kotan ile Gökhan Köçmen konserleri ramazan ayı boyunca yapacağımız etkinlikler arasında yer alacak. Etkinliklerimiz Dere Mesire alanında Teravih Namazı sonrasında başlayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim