• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Kemal Kılıçdaroğlu: Sana bu yetkiyi kim verdi?

Kemal Kılıçdaroğlu: Sana bu yetkiyi kim verdi?
Irak'ın Başika bölgesinden bir bölüm Türk askerinin çekilmesini değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. Türkiye'nin onuruyla oynandığını savunan Kılıçdaroğlu, "Sana bu yetkiyi kim verdi" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

O bizim gurumuz, onurumuz. Seni çok seviyoruz Aziz Sancar. Bir kez daha Mustafa Kemal’i haklı çıkardılar. Hayatta en hakiki mürşid ilimdir.

Basının özgür olmadığı bir ülkede toplum da özgür değildir. Bir ülkede demokrasi diyorsak bunun mihenk taşı medyadır. Bu işin sağı, solu yok. Medya her koşulda özgür olmalı. Türkiye, basın özgürlüğü konusunda Lübnan, Kosta Rika ve İran’a geçildi.

Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Bunun üzerinde oturup düşürmemiz lazım. Bir diktatör bozuntusu, bunun hesabını sen vereceksin. 32 gazetecimiz hapiste. Yazık, günah değil mi? Başbakan’a yurtışındaki en zor soru ‘Sizin ülkenizde gazeteciler niye hapiste?’ Yargılanmasınlar demiyoruz, yargılansınlar. Birileri yargıç cüppesi giyip, birilerinin talimatını yerine getiriyorsa sorun vardır.

Gazeteciler, gazetecilerin tutukluğunu sormuyor. Korkuyorsanız o uçağa niye biniyorsunuz. Dünyaların sorduğu soruyu sormaktan korkuyorlar. O uçakta ne işiniz var?

Irak’a askeri gönderdik, tankları da gönderik. Arkadan kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Kimse geri gönderemez, onlardan mı izin alacağız... Efelendiler, kahramanlık edebiyatı yaptılar. Şimdi geri çekiliyorlar. Sana bu yetkiyi kim verdi? Bunun hesabı verilmeyecek mi? Havuz medyasında tık yok.

Açıkça Türk halkına yalan söylediler. Davet üzerine gittik diyorlar. Irak, davet etmedik diyor. Diyecekler ki bizi kandırdılar. Sen çocuk musun? Rus uçağını düşürüyorsun. Sen onların toprağını işgal ediyorsun, izin almıyorsun. Bu çifte standardı dünya görmez mi? Türkiye'nin onuruyla oynamaya bu hakkı, bu yetkiyi sana kim verdi? Türkiye’yi küçük düşüren sizsiniz. Hiçbir komşumuz kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir bu.

Sanki Trabzon'a, Rize'ye, Diyarbakır'a asker gönderiyor. Neden geri çekildin? Mutabakat sağlandıysa niye geri çekildin? Bunlar birike birike Türkiye'nin itibar kaybına rol açıyor. 

Doğu, Güneydoğu’ya bakın. Kentler, Beyrut gibi. Belli bölgelere girilmiyor, hendekler kazılmış. Hendek kazanlar unutmasın, bu ülkeye en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. O hendekleri zorla kazdırdılar. Suriyeli mülteciler gibi göç etmeye başladılar. İki arada bir derede kaldılar. 78 milyon vatandaşıma soruyorum; Türkiye’yi bu hale kim getirdi? 2002’de hükümet oldular, terör yoktu. Nasıl oldu, bu hale geldi? Bu sorun ancak Parlamentoda çözülür dedik. Bildiklerini yapıp Türkiye’yi bu hale getirdiler. Çözüm Süreci’nde terör örgütünün kentlerde silah depolanması kimin zamanında oldu? Kendisi sorumlu olan bir iktidar sorunu çözemez. Türkiye’nin bir numaralı sorunu yönetim sorunudur. Yazık, günah. Bu insanlar göç etmeye başladılar. Siyasi iktidar bunun sorumluluğunu üsteleniyor mu? PKK bizi kandırdı, Esad bizi kandırdı, Irak bizi kandırdı diyorlar. Sizi kim kandırmadı, onu söyleyin de öğrenelim.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim