• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kemal Kılıçdaroğlu Malatya'da: O bakanlar istifa etmeli

Kemal Kılıçdaroğlu Malatya'da: O bakanlar istifa etmeli
Ankara’daki katliamda yaşamını yitiren CHP üyesi gençlerin cenaze törenine katılmak için Malatya’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlık istifasını yineledi.

Ankara'da Cumartesi günü gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerinin cenazelerine katılmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin en acı olayını yaşadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu işin bir siyasi sorumluluğunun olması lazım. 'Önlemleri aldık' deniyor. Önlemleri nerede aldınız? Patlamanın olduğu yerde değil de başka bir yerde önlem alınmış. Bu kadar dar düşünen bir kişinin bakanlık koltuğunda oturması doğru değil. Dünyanın her tarafında, saygın, demokrasisi gelişmiş, insana ve insan hayatına değer verilen bütün ülkelerde böyle bir olay olduğu takdirde o işin siyasi sorumlusu görevini bırakır. Bizim de zaten istediğimiz budur. Bu kadar acı yaşadık. Yaşamaya devam ediyoruz. Gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz ama işin siyasi sorumlusu ortada yok. Bu doğru değil." 

İstifa çağrısını bir kez daha tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Barış ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyorlardı. Kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması lazım. Önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara, onların yakınlarına, bu ülkenin vatandaşlarına ve demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekiyor" dedi.
"Siyaseten hesap verileceğine inanıyor musunuz?" şeklideki soruya ise Kılıçdaroğlu, "Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır"
yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra saldırıda hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları Üyesi Eren Akın'ın merkez Yeşilyurt ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

aa-picture-20151012-6500996-web,ebutyalq906wuloicisjmg.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim