• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağırısına resti çekti

Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağırısına resti çekti
Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrısı yapan milletvekillerine rest çekti.

Habertürk Gazetesinden Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından ''Eve kapandı'' haberlerine ilişkin, “Müsaade etsinler de seçimden sonra öğleye kadar dinleneyim. Dün öğleden sonra genel merkeze gittim. AKP’nin içindeki karışıklıklar dışarı yansımasın diye CHP’ye yönelik böyle bir operasyon yapılıyor. Her zamanki çalışmalarımı sürdürüyorum. Gidebilirdim ama tatile bile gitmedim” ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN YAKASINDAN DÜŞSÜNLER"

“Ortada büyük hezimet var” diyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin ardından “ulusalcı kanat” olarak nitelendirilen grup adına konuşan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu’na seçmeni sorgulamaktan vazgeçip genel başkanlıktan çekilme ve kurultaya gitme çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, bu yaklaşıma yönelik şu ifadeleri kullandı:

''Partili olan önce genel başkanının ne söylediğini bilir. Hiçbir yerde, ‘Bu bir başarıdır’ diye bir tek cümlem dahi olmadı. Bir televizyon programında bana sordular; ‘Bu işin başarı kıstası nedir?’ diye. Verdiğim yanıt şu: ‘Ekmeleddin Bey seçilirse başarılı oluruz, seçilmezse başarısız oluruz.’ Bu toplantıyı yapanlar CHP’nin yakasından düşsünler. Hem gidip seçimde çalışmayacaksın, yerinde oturacaksın; aday başarısız olsun diye dua edeceksin. Sonra da kalkıp basın toplantısı yapacaksın. Bunlar doğru değil. Bir partili, önce partisinin aldığı karar çerçevesinde gider çalışır, bunların hiçbiri partili değil.”

"Parti içinden gelen eleştiriye en fazla saygı gösteren genel başkan olduğunu vurgulayan CHP Lideri, “Eleştiri yerinde ve haklı olursa, eleştiriden ders çıkarmaya da çalıştım. Bu da benim tabiatımda olan bir şey. Hem çalışmayıp hem partiyi suçlamak doğru değil. Eyvallah. Çalıştı, eleştirisini yapar; saygı duyarım. Oturacaksın, hiçbir iş yapmayacaksın. Kabul edilemez."

"Önümüzdeki süreçte hepsini göreceğiz. İmza toplasınlar, kurultayı yapacağım. Zaten daha önce söyledim; getirirsiniz kurultayı yaparız, hiçbir tereddüdümüz yok. Ne kadar süre istiyorlarsa veririm. İllere bir telefon açsınlar bakalım ne cevap alacaklar.”

"İHSANOĞLU BEKLENTİNİN ÇOK ÖTESİNDE PERFORMANS SERGİLEDİ"

“Çatı çöktü mü?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çatı niye çöksün? Bir seçim vardı. Bunu çatı olarak adlandırmak da yanlış, bu toplumsal uzlaşmaydı. Büyük uzlaşmaydı. Demokrasi tarihine, uzlaşma kültürüne yaptığımız en büyük katkıdır. Elimizden gelen desteği verdik. Kendisi de (Ekmeleddin İhsanoğlu) beklentinin çok ötesinde performans gösterdi. Türk siyasetine yeni üslup getirdi, hiçbir hakarete yanıt vermedi.”

"EN BÜYÜK YANLIŞTIR"

Kılıçdaroğlu, “Tekrar seçim olsa yine İhsanoğlu’nu aday gösterirdim dediniz. Bundan sonra da benzer hamleleriniz olur mu? Sosyal demokrat çizginiz değişir mi, bundan sonra CHP’nin yönü ne olur?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Yönümüz, programımız, ilkelerimiz belli. Sorun algılama hatasında. Sosyal demokrasiyi kişiye indirgemek. ‘O kişi olursa olur, o olmazsa olmaz.’ Bu, en büyük yanlıştır. Partimiz, programımız belli. Hiçbir zaman ‘Biz şu ilkelerden vazgeçtik’ demedik. Kapımız bu ilkeleri benimseyen herkese açıktır. ‘Küçük olsun, benim olsun’ düşüncesinde değiliz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim