• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kemal Kılıçdaroğlu: Din adına soyulmayı hak etmiyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu: Din adına soyulmayı hak etmiyoruz
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Ardından Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. Toplantı öncesinde basın toplantısı yapan Kılıçdaroğlu 17 ve 25 Aralık operasyonları üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Çıksın Davutoğlu desin ki; ’Sen yanlış metinleri okuyorsun ve anlattıklarının hiçbiri doğru değil.’ Ne diyordu; ’Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız.’ Şimdi Davutoğlu’nun bir kolu gitti. İkinci kolunu bekliyoruz. Bir daha Soruşturma Komisyonu toplanacak bakalım ne olacak. Din iman edebiyatı yapıyorlar, köşeyi döndükten sonra akıllarında ne din var ne iman" dedi.

Kılıçdaroğlu, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yayımladığı 2014 raporuna göre Türkiye’nin 11 sıra gerilediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Kamu İhale Kurumu’nun içine yolsuzluk çetesinin yerleştirildiğini öne sürerken, "Bakanlar Kurulu’nun içine nasıl bir çete yerleştiyse Kamu İhale Kurumu’nun içine de bir çete yerleştirildi. Yolsuzluklarla ilgili başsavcıların yetkileri arttırılacaktır. Tam tersi yolsuzluğun üzerine gidin bütün savcı, polislerin hepsi sürüldü" diye konuştu.

"SAYIŞTAY DENETİM YAPAMAZ HALE GETİRİLDİ"
Sayıştay’ın içinde ikinci bir komisyon kurulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sayıştay, denetim yapamaz hale getirildi. Mali raporları bile parlamentoya gelmedi. Denetim elemanlarının raporlarını makaslamak için Sayıştay’ın içinde ikinci bir komisyon kurdular. Maliye Bakanlığı kamu görevlileri tarafından yapılan mal bildiriminin doğruluğu araştıracak bir sistem kuracak. Hiçbir zaman böyle bir sistem kurulmadı."


"YOLSUZLUKLARI SORUŞTURACAK UZMAN SAVCI YOK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzlukları soruşturacak uzman savcı olmadığını bunların yerine iktidarın savcı ve hakimleri olduğunu öne sürerken, "Yolsuzluklar konusunda da hiçbir adım atılmadı. Yolsuzluklar konusunda uzmanlar da zaten hükümetin içindeydi. Yolsuzluk nasıl yapılır uzmandılar zaten Reza Zarrab’ın önüne nasıl yatılır? Paralar nasıl sıfırlanır?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Ak Parti programında "Sözümüz ile özümüzün bir olduğunu en iyi halkımız bilmektedir" diye yazıldığı halde bunun gerçek olmadığını öne sürdükten sonra, "Size din- iman edebiyatı yapıyorlar sizi kandırmaya çalışıyorlar. Köşeyi döndükten sonra akıllarında ne din var ne iman" diye konuştu.

Mevlana’nın bir sözünü okuyan Kılıçdaroğlu, "Belki bunu AKP’lilere söyleyebiliriz. Mevlana diyor ki; "Ben sana ne diyeyim; ’Çoban ol’ dedik kurt oldun. ’Bekçi ol’ dedik hırsız oldun." Mevlana bugüne ışık tutuyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun daha önce "Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız" dediğini, "Giden bir kolundan" sonra ikinci kolunu beklediklerini bildirirken, Soruşturma Komisyonu’nun toplantı sonucunu merakla beklediklerini söyledi.

"TÜRKİYE BÜYÜK İTİBAR KAYBINA UĞRADI"
Türkiye’nin büyük bir itibar kaybına uğradığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhuriyet’in değerlerini korumayı onları yaşatmayı demokrasimizi yeşertmeyi amaçladık. Kubilay’ın öldürülüşünün yıl dönümündeyiz. Cumhuriyet için kan döküldü. Biz onların haklarını nasıl teslim edeceğiz, onların yüzüne nasıl bakacağız. Onlar canlarıyla kanlarıyla Cumhuriyeti kurdular. Biz halkın oylarıyla iktidara gelen bir siyasal partinin devleti soyduğuna şahit oluyoruz."

"EY DEVLET BANA İŞ BULACAKSIN’ DEME HAKKIN VAR"
İşsizlik konusuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, işsizliğin giderek arttığını, işsizlere kimin iş bulacağını sorduktan sonra "Ey devlet bana iş bulacaksın deme hakkın var. Sakın bu hakkı unutma" dedi.

CHP Genel Başkanı, "Ahlaki değerlerimizde ciddi bir yozlaşma var" derken ahlaki değerlerde ciddi bir yozlaşma olduğunu çalanın makbul olduğu bir sürecin içine girildiğini, "Çalıyor ama iş de yapıyor" diyen kişinin ahlaksız olduğunu söyledi.

"ISPARTALILARIN ANTİK ÇAĞINA GİDİYORUZ"
Kılıçdaroğlu, hırsızlığın maharet işi olduğu Ispartalılar’ın antik çağına gidildiğini o dönemde hırsızlık yaparken yakalanmanın suç kabul edildiğini ifade ederek, "O sürecin içine ağır ağır girmeye başladık" dedi. CHP Genel Başkanı, gençlerin uyuşturucu batağında olduğunu, kadına yönelik şiddetin ve boşanmaların arttığını, bunların hırsızlığın meşrulaştığı dönemde gerçekleştiğini vurgularken, "Kendilerine uygun İlahiyatçılar da buluyorlar. Nasıl ilahiyatçı ise benim aklım almıyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Basın özgürlüğünde dünyada alay konusu olduk" dedi.

"TÜRKİYE AVRUPA’DA EN ÇOK KÖLENİN YAŞADIĞI ÜLKE KONUMUNDA"
Kılıçdaroğlu, ’Küresel kölelik endeksi’ne göre Türkiye’nin dünyada 167 ülke arasında 105’inci sırada bulunduğunu bildirirken, "Yani Avrupa’da en çok kölenin yaşadığı ülke konumunda. Bu tablo iki yarı Türkiye yarattı. Ermenek’te gördüğümüz Recep Amca’nın Türkiyesi. Diğer yanda bir eli yağda bir eli balda oligarklarının oluşturduğu Türkiye. Temizlikle kirlilik arasında bir tercih yapmak zorundayız. Umutsuz değiliz. Umutsuzluk bizim kitabımızda yok" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, sorunların çözümü için 4 yıllık süre istediklerini belirtirken, "Korkmayın. 4 yılda göreceksiniz vatandaş borç batağından kurtulacak. Esnaf, çiftçi huzurlu olacak. Alın terinin karşılığını alacak. Asla birilerinin paralarını yemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DİN İMAN ADINA SOYULMAYI HAK ETMİYORUZ"
Kılıçdaroğlu, "Ermenek’te Recep amca güzel kunduralar giyecek. Bütün Recep amcalar güzel kunduralar giyecek. Türkiye zengin bir ülke güçlü bir ülke. Soyulmayı hak etmiyoruz. Hele hele din iman adına soyulmayı hak etmiyoruz. İnancımıza yönelik yapılan en büyük kötülük" diye konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015’te seçim yapılacağını bu nedenle ’Umut yılı’ olarak değerlendirdiklerini kaydederek şöyle devam etti:

"1977’de Bülent Ecevit yılbaşı mesajı yayınlamış. Bugünlere çağrışım yapan o mesajı okumak isterim: Halkımız için acılarla dolu özgürlük uğruna demokrasi uğruna verilmiş bir yıl sona ererken bir umut yılı başlıyor. Karanlık bir yıl tükenirken giderek aydınlığa dönüşecek bir yıl başlıyor Türkiye’mizde. Işık umut yılına giriyoruz 1977 ile. Seçim yılıdır. Silahlara karşı, zorbalığa karşı halk yılıdır. Haksızlığa karşı hal yılıdır. Bu yıl" diyor. Aynı mesajın altına 2015’te de imzamızı atıyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim