• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan ve Hürriyet'e ziyaret

Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan ve Hürriyet'e ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , önce saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret etti. Daha sonra ise Hürriyet gazetesine "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu , Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin ile Hürriyet Gazetesi yazarları Taha Akyol, Ertuğrul Özkök görüştü.

ÖNCE HAKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçten akşam evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’ı ziyaret etti. Ahmet Hakan’ın Nişantaşı’nda bulunan evine saat 10.15 sıralarında gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Keşke Hürriyet’e ilk saldırı yapıldığında o vekili de ihraç etselerdi, ölümle tehdit eden iktidar kanadından keşke daha sert eleştiriler olsaydı ama olmadı. Bir şey daha var beklediğimiz, hepimizin beklediği… Bir gazete, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve Cumhurbaşkanı makamında oturan kişi sessizliğini koruyorsa bu ülkede bir sorun var demektir'' dedi.

Saldırganların AKP'den ihraç edilmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:"Partiden ihraç edilmeleri gayet güzel. Keşke Hürriyet’e ilk saldırı yapıldığında o vekili de ihraç etselerdi, ölümle tehdit eden iktidar kanadından keşke daha sert eleştiriler olsaydı ama olmadı… Bir şey daha var beklediğimiz, hepimizin beklediği… Bir gazete, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve Cumhurbaşkanı makamında oturan kişi sessizliğini koruyorsa bu ülkede bir sorun var demektir, kendisine net açık çağrı yapıyorum: Demokrasiyi, özgür basını savunuyorsan tepkini açık ve net ortaya koyacaksın, bu saate kadar sessiz kalması doğru değil. Kendisine diktatör tanımı kullanılıyordu, o tanımı besleyen bir tutum içinde bundan kaçınmasını tavsiye ediyorum."

HÜRRİYET'E 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi ve Ahmet Hakan'a yönelik saldırılar sonrası Hürriyet Gazetesi'ne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunuyor. Saat 11.30 sıralarında Hürriyet Gazetesi'nin Bağcılar'daki merkezine gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu gazetenin girişinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin ile Hürriyet Yazarı Taha Akyol karşıladı. Ziyarette Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Seyhan Erdoğdu ile İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Ali Şeker eşlik ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin ile Hürriyet Gazetesi yazarları Taha Akyol, Ertuğrul Özkök görüştü.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesini ziyareti sonrası açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Hürriyet basın dünyamızın en önemli gazetesi. Hürriyet'e yönelik saldırıları her zaman kınadık, kınamaya da devam edeceğiz. Aslında hangi gazete olursa olsun hangi çizgide yayın yaparsa yapsın; medyaya özgürlüğü sağlamak, medyaya özgürlüğü tanımak, medyanın özgürlüğünü güçlendirmek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Hürriyet'e yönelik saldırıları kınamak onlara geçmiş olsun dileklerimi iletmek için ziyarette bulundum" dedi.

201510031315_000.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim