• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kelliğin çaresi bulundu

Kelliğin çaresi bulundu
Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, kelliğin ve beyazlayan saçların kök hücreden üretilen jel ve kremlerle yakında tarih olacağını müjdeledi. Preklinik çalışmaları tamamlanan ilaçlar yakında piyasaya s

Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi’nin ikincisi Antalya’nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otelde devam ediyor. 28’i yabancı yaklaşık 400 bilim insanının katıldığı toplantıda kök hücreyle ilgili gelişmeler ve hastalıkların tedavi edilmesine etkileri görüşülüyor. Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, kök hücreyle ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yeditepe Üniversitesi’nin öz kaynakları ve kalkınma ajanslarının sağladığı destekle kök hücre mükemmeliyet merkezi kurmak için çalışmalarının olduğunu ifade eden Şahin, bu merkezin tamamlanması halinde büyük çaplı projelere imza atabileceklerini söyledi. Beyincik kanserinin tedavisinde kullanmak üzere ilaç çalışmalarının da olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, “Kanserle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kanserde metastaz yapan kanserlerin kök hücre nitelikli olduğunu biliyoruz..

 Şu anda özellikle ilgilendiğimiz kanser türü beyincik kanseri. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz ilaç geliştirmek için. Kök hücrede özellikle plastik cerrahiye yönelik potansiyel kök hücreler nelerdir bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Daha çok implant teknolojisine alternatif teknolojiler üretmeye yönelik çalışmalarımız var.

Özellikle plastik cerrahide kullanılmak üzere kök hücrenin dışarıdan yapılan uygulamalarla deride kök hücrelerin çoğalması ve yenilenmesini sağlayarak daha canlı ve sağlıklı bir görüntüye yönelik çalışmalarımız da var. Bununla ilgili geliştirdiğimiz kremlerimiz var” dedi.

KELLİĞE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

Erkeklerin korkulu rüyası olan “kellik” ile ilgili kök hücre çalışmaları olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Şahin, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. İlacın piyasaya sürülmesinin ardından kelliğin artık tarihe karışacağını belirten Prof. Dr. Şahin, kök hücre uygulaması ile hem kelliğin sona ermesi hem de beyaz saçların doğal rengine dönmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Çalışmaların preklinik çalışmalarının tamamlandığını ve en kısa sürede piyasaya sürüleceğini ifade eden Prof. Dr. Şahin şöyle konuştu:

“Kellikle ilgili bazı çalışmalarımız var. Kök hücrenin kendisini değil de kök hücreden elde edilen molekülleri kullanıp formüle ediyoruz. Yeni bir teknoloji var, bunun üzerinde özel olarak çalışıyoruz. Özel kök hücre kaynaklarımız var.

Bunlar üzerinden moleküler kokteyller elde edip, jel ve krem olarak formüle ediyoruz. Kelliğin tedavisinde kullanabiliyoruz. Bununla ilgili preklinik çalışmalarımızın bittiğini müjdeleyebilirim. Patent aşamasındayız. Sanırım kısa süre içerisinde göreceksiniz.

Bu ürün sadece saç çıkarma değil, aynı zamanda saçın rengini de değiştirmeye yönelik doğal rengine dönüştürmeye yönelik etkide var. Bu ürün hem bayanlara hem de erkeklere uygulanabilecek bir ürün. En kısa sürede piyasaya sürmeyi amaçlıyoruz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim