• BIST 9556.77
  • Altın 2467.9
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4738
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Keleş, "Çanakkale Direniş Öyküsüdür"

Keleş, "Çanakkale Direniş Öyküsüdür"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda "Çanakkale Savaşı, yalnızca Müslüman...

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda "Çanakkale Savaşı, yalnızca Müslüman Türklerin tüm dünyaya vatan, millet, bayrak aşkını ispat ettiği bir destan değildi. Türk milletinin merhametini, azmini, inancını da dünyaya gösteren şanlı bir mücadeleydi" dedi.

Başkan Mesajında özetle şu görüşlere yer verdi " Çanakkale Zaferi, Türk milletinin ruh kudretini gösteren, mazlum milletler adına sömürgeci batıya karşı verilmiş şerefli bir direniş öyküsü olarak tarihe geçti. Aziz milletimiz Çanakkale "de, çağın en ileri tekniğine karşı eşsiz bir mücadele örneği sergiledi. O günlerde çocuk yaşta olan dedelerimiz, günde bir kap çorba, belki bir tas üzüm hoşafı, belki de bir dilim kuru ekmekle aylarca vatanı için, bayrağı için savaştı. İşte Çanakkale'nin değeri buradan geliyor. Çanakkale Savaşı, yalnızca toprak mücadelesi değildi. Çanakkale, açlık mücadelesiydi. Ekmek mücadelesiydi. Bir lokma dahi olsa, o ekmeği kendi toprağında huzur içinde yiyebilmenin mücadelesiydi. Hayatlarının baharında bu topraklar için toprağa düşen aziz şehitlerimizin bize emanet ettiği bu mübarek vatanda bugün bolluk ve bereket içinde, hepsinden önemlisi hür ve müstakil yaşıyorsak bunun kıymetini bilmeliyiz. Çanakkale Savaşı, yalnızca Müslüman Türklerin tüm dünyaya vatan, millet, bayrak aşkını ispat ettiği bir destan değildi. Türk milletinin merhametini, azmini, inancını da dünyaya gösteren şanlı bir mücadeleydi"

ÇANAKKALE PROGRAMI

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir anma programı hazırladı. 18 Mart Cuma günü saat 19:00'da 18 Temmuz Spor Salonunda düzenlenecek etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Program kapsamında müzisyen Cihan Yıldız Çanakkale türkülerini seslendirecek. Ayrıca ünlü televizyoncular Pelin Çift ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil "Çanakkale Tarihi" adlı bir söyleşi düzenleyerek savaş günleri hakkında bilinmeyenleri anlatacak. Program Düzce Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile sona erecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim