• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Keleş: "Adasu Hes Tüm Türkiye’ye Örnek Proje"

Keleş: "Adasu Hes Tüm Türkiye’ye Örnek Proje"
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ile ADASU HES'te incelemelerde bulundu.

Proje ile ilgili bilgiler veren Rüstem Keleş, "SASKİ olarak şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırımı hayata geçirdik. Sakarya nehri üzerinde araştırmalar yaptık. Ve olumlu sonuçlar aldık. Ardından hemen ADASU HES'in projesini hazırladık. İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalarımıza başladık. 2013 yılından itibaren ise Sakarya Nehri'nin boşa akan suyundan enerji üretmeye başladık" diye konuştu.

HES TÜM TÜRKİYE'NİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ile ADASU HES'te incelemelerde bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, ADASU HES'in Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu belirtti. Rüstem Keleş, "Türkiye'de yerel yönetimler olarak bir ilke imza atarak; nehir tipi hidroelektrik santrali inşa ettik. Bugüne kadar ise ADASU HES ile 12 milyon liralık enerji ürettik" derken; Uzbaş, "Bu proje Türkiye'de ilk ve tek olduğu için diğer şehirler tarafından da dikkat çeken bir yatırım olma özelliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

HES TAMAMEN ÇEVRECİ

ADASU HES'in tamamen çevreci olduğunu belirten Rüstem Keleş, "HES, nehrin güneyinden regülatöre gelen katı atıkları toplayarak, Sakarya Nehri'nin ekolojik dengesine katkı sağlıyor. Ayrıca balık geçişleri ile nehirdeki canlı yaşamını da koruyoruz. Böylece Sakarya Nehrinin kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz. İnşallah yeni inşa edeceğimiz hidroelektrik santralimizle Türkiye'nin enerji tasarrufuna Sakarya olarak büyük katkı sağlayacağız. Sakarya Nehri üzerinde inşa ettiğimiz ADASU HES projesinin yerinde bir çalışma olduğu muhakkaktır" şeklinde konuştu.

ÖRNEK PROJE

KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ADASU HES'i inşa etti. Konya'da bizim de enerji üretmek için çalışmalarımız var. Bu kapsamda ADASU HES'i inceledik. SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş ile proje aşamaları, ihale süreçleri ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bu proje Türkiye'de ilk ve tek olduğu için diğer şehirler tarafından da dikkat çeken bir yatırım olma özelliği taşıyor. Bu vesileyle bir kez daha Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ'yi tebrik etmek istiyorum" dedi.

Keleş: "Adasu Hes Tüm Türkiye’ye Örnek Proje"

Keleş: "Adasu Hes Tüm Türkiye’ye Örnek Proje"

Keleş: "Adasu Hes Tüm Türkiye’ye Örnek Proje"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim