• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Kediye Pijamalı Tedavi

Kediye Pijamalı Tedavi
Elazığ'da, bir sokakta hayvan severler tarafından yaralı bulunan bir kedinin hayatı, kaldırıldığı klinikte uygulanan pijamalı tedavi sayesinde kurtuldu.

Elazığ'da, bir sokakta hayvan severler tarafından yaralı bulunan bir kedinin hayatı, kaldırıldığı klinikte uygulanan pijamalı tedavi sayesinde kurtuldu.

Elazığ'da, hayvan sever Nazlı Çiftçioğlu, sosyal medyadan bir takipçisinin sokakta yaralı bir kedi olduğunu bildirmesi üzerine harekete geçti. Çiftçioğlu, bir arkadaşının yardımıyla ulaştığı kediyi kliniğe getirdi. Kafasında ve sırtında kesik bulunan kedinin yaraları nedeniyle kendisine sürekli zarar vererek atılan dikişleri patlatması nedeniyle kediye bebek pijaması giydirildi. 46 gündür pijama ile tedavi gören ve adı hayvan severler tarafından Asil konulan kedi hayata tutundu.

Asil'i 46 gün önce Instagram'dan bir takipçisinin ihbarıyla bulduğunu söyleyen Nazlı Çiftçioğlu, "Arkadaşım gidip Asil'i alıp kliniğe getirdi. Asil'in başına ne geldiğini bilmiyoruz. Asil'in, kafatasından sırtına kadar kesikler vardı" dedi.

Kedinin tedavisine başlandığını aktaran Çiftçioğlu, şunları söyledi: "Zaten bu bölgeye yakalık takamıyoruz. Yakalık takıldığı takdirde, asil sürekli dikişlerini patlatıyor. Yakalık takamadığımız için biz, Asil'in baştaki bölgesine 2, 3 kere anestezi altında dikiş attık. Sonra yaraları içinde günlük pansuman ve antibiyotik uyguladık. O bölge açık kaldığı için orayı parçalamak ve kaşımak istiyor. Gündüzleri birkaç saat yakalık takılıyor. Ben her akşam iş çıkışı gelip Asil'i zıbınlıyorum. Hem yara açık kalıyor, hava alıp iyileşme süresi daha hızlanıyor, hem de daha çabuk sağlığına kavuşacağını düşünüyorum."

Asil'in yanı sıra evinde birçok sokak hayvanına sahip çıkan Çiftçioğlu, şunları kaydetti:

"Evde Asil gibi farklı hikayelerle tedavisini üstlenip daha sonra yuva bulamadığım için yine kendi evimde kalan 16 kedi ve 3 köpeğim var. Bunların hepsi sokak hayvanı. O yüzden tek önerim barınaklardan hayvanları satın almayın, sahiplenin. Dışarıda Asil gibi yüzlerce yardıma muhtaç hayvan var. Gidip ücretle, parayla alacağınıza sahiplenin."

"ADI PİJAMALI KEDİ ASİL KALDI"

Asil'in 46 gün önce hayvan severler tarafından sokakta bulunup kendine getirildiğini belirten Veteriner Hekim Yrd. Doç. Dr. Önder Aytekin, "Yaralı bir şekilde bize intikal etti. Ciddi bir boyun yarası vardı. Sonra yarasını temizledik, dikişleri atıldı. Tedavi süreci devam ediyor. 46. gündeyiz, 6 ya da 7 gün sonra taburcu edeceğiz" dedi.

Sürekli patisiyle yarasıyla uğraşıp yara bütünlüğünü bozduğu için pijama giydirilme formülünü bulduklarını aktaran Aytekin, kedinin isminin de "Pijamalı kedi Asil" diye kaldığını aktardı. Tedavi süresinde kediyi kaybedeceklerini düşündüklerini dile getiren Aytekin, tedavinin başarılı olması sayesinde durumunun iyi olduğunu, gönüllü hayvan severlerin gelerek ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kediye Pijamalı Tedavi

Kediye Pijamalı Tedavi

Kediye Pijamalı Tedavi

Kediye Pijamalı Tedavi

Kediye Pijamalı Tedavi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim