• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Kedidir kedi’ye suç duyurusu

Kedidir kedi’ye suç duyurusu
Enerji Bakanı Yıldız'ın oyların sayıldığı sırada 42 ilde meydana gelen elektrik kesintisinin, trafoya giren bir kedi nedeniyle meydana geldiği şeklindeki açıklaması suç duyurusuna neden oldu.

Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş, “76 milyonluk ülkede insanların gözünün içine baka baka dalga geçmiştir.” diyerek Bakan Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerde oyların sayıldığı sırada 42 ilde meydana gelen elektrik kesintisinin trafoya giren bir kedi nedeniyle meydana geldiğini açıklamıştı. Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş, avukatı Behlül Ablak ve bir grup dernek üyesi ile birlikte suç duyurusunda bulunmak için Çağlayan’da bulunan Adalet Sarayı’na geldi.

SUÇU KEDİYE YÜKLEMİŞTİR

‘Trafoya kedi girdi’ açıklaması nedeniyle Bakan Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adalet Sarayı’na geldiklerini belirten Çetintaş, “Türkiye’de kaçak elektriğin önüne geçemeyen, enerji nakil hatlarını ve trafo merkezlerinin güvenliğini sağlayamayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, suçu bir kediye yükleyerek elektrik kesintisinin altından kalkmıştır.” diye konuştu.

Hükümet üyeleri ile Bakan Yıldız’ın, her fırsatta çevrecileri günah keçisi ilan ettiğini belirten Yıldız, “Bakan Yıldız, burada bir suçunu da itiraf etmiştir. Trafo merkezlerinde güvenlik olmadığı ortaya çıkmıştır. Kedi, kuş ve ona benzer hayvanların trafo merkezlerinde bizim haberimiz olmadan, görmeden telef olduğunu itiraf etmiştir. Biz, Anayasa’nın 56′ncı maddesi uyarınca da haklarımızı saklı tutarak Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında bugün suç duyurusunda bulunuyoruz savcılığa. Bundan sonrasını yargı söyleyecektir.” diye konuştu.

YILDIZ, HALKIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA DALGA GEÇMİŞTİR

Duyarlı olan, gerçek çevrecileri ve hayvan severleri de bu konuda göreve davet ettiğini belirten Çetintaş, “Bunun altında kalmalıdır ve cezalandırılmalıdır sayın bakan. Çünkü yaptığı açıklama son derece esef verici ve tüyler ürperticidir. Ve 76 milyonluk ülkede insanların gözünün içine baka baka dalga geçmiştir.” ifadelerine yer verdi.
Çetintaş, avukatı ve dernek üyeleri ile birlikte ‘Görevi kötüye kullanmak ve ‘Hayvan ölümüne sebebiyet vermek (Kabahatler kanunu) suçundan Bakan Taner Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adalet Sarayı’na girdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim