• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Keçiören’in Çocuk Zabıtaları Eğitimde

Keçiören’in Çocuk Zabıtaları Eğitimde
"Çocuk Zabıta" projesini hayata geçiren Keçiören Belediyesi, çocuk zabıtalarını göreve hazırlamak için eğitim semineri düzenledi.

"Çocuk Zabıta" projesini hayata geçiren Keçiören Belediyesi, çocuk zabıtalarını göreve hazırlamak için eğitim semineri düzenledi. Eğitimin sonunda Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilere çocuk zabıta kimlik kartlarını verdi.

Çocuk Zabıta projesinin uygulaması için Keçiören'de 4 pilot okul seçilirken, Şinasi İlkokulu'nda verilen eğitim seminerine Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Seminer öncesinde yaptığı konuşmada zabıta hizmetlerinin belediyenin en önemli hizmetleri arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Ak, "Bugün siz sevgili çocuklarımıza zabıta hizmetleri hakkında bilgiler vermek için buradayız. Zabıta ağabeyleriniz sizlerin en büyük yardımcılarınızdır. Sizler onların görevlerini bilirseniz, gördüğünüz aksaklıkları da zabıta ağabeylerinize bildirebilirsiniz" dedi. Başkan Ak, Türkiye'de zabıta teşkilatının tarihi kökeninin 178 yıl öncesine dayandığını hatırlatırken, "Bir şehirde kurallara uyulmasını sağlayan, daha da yaşanılabilir bir şehir için çalışan zabıta, o şehrin insanına güven ve huzur verir" diye konuştu.

ÇOCUK ZABITA NE YAPACAK?

Seminerde çocuklara hem zabıtanın hem de çocuk zabıtanın görevleri anlatıldı. Buna göre çocuk zabıtalar, açıkta satılan ve sağlıksız yiyecek-içecek maddelerini satın almayacak, ayrıca alanları da uyaracak. Yerlere çöp atmayacak ve atanlara da uyarıda bulunacak. Çevreyi korumaya özen gösteren çocuk zabıta, bilinçli bir tüketici olacak ve arkadaşlarına da nasıl bilinçli tüketici olunacağını anlatacak. Trafik kurallarına uyup uymayanları uyaracak olan çocuk zabıta, cadde ve sokaklarda top oynamayacak, bisiklet kullanmayacak. Top oynamak ve bisiklete binmek için trafiğe kapalı alanları seçecek. Çocuk zabıta, park, bahçe, mesire yerleri gibi kamuya açık alanlarda gürültü yapmayacak, toplumun ortak kullanımına sunulan malzemeleri koruyacak.

Seminerin ardından Başkan Ak çocuklara çocuk zabıta boyama kitabı, boya kalemleri ve Keçiören Belediyesi Çocuk Zabıta kimlik kartlarını verdi. Başkan Ak, programın sonunda çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Keçiören’in Çocuk Zabıtaları Eğitimde

Keçiören’in Çocuk Zabıtaları Eğitimde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim