• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Keçiören’de Z-kütüphaneler Artıyor

Keçiören’de Z-kütüphaneler Artıyor
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören'de 8'nci z-kütüphane açılışını yaptık. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu projesi okullarımıza...

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören'de 8'nci z-kütüphane açılışını yaptık. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu projesi okullarımıza önemli bir katkıdır ve değerlidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Keçiören'de yaptırılan modern z-kütüphanelerin sayısı 8'e yükseldi. Açılış törenine Başkan Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Şen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı.

Yalçın Eskiyapan Ortaokulu ve Şenlik İlkokulu'nda yaptırılan z-kütüphanelerin açılış töreninde konuşan Ak, iki okula daha zenginleştirilmiş kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Keçiören'de 8'nci z-kütüphane açılışını yaptık. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu projesi okullarımıza önemli bir katkıdır ve değerlidir" şeklinde konuştu.

Ak çocuklara, "Sevgili çocuklar, hayatınızın içerisinden kitapları eksik etmeyin. Kitap okumak sizlere bilgi ve beceri kazandırır. Evlerinizde de bir kitaplığınız olsun, çünkü geleceğimizin teminatı olan sizlerin ileride de başarılar kazanması için çok okuması gerekiyor" diyerek kitabın önemini vurguladı.

"EKRAN BAŞINDA GEÇEN ZAMAN ARTIYOR"

Gelişmenin ve kalkınmanın temelinde okuma alışkanlığının çocuklara küçük yaşlarda kazandırılması ve bu alışkanlığın devam ettirilmesinin yattığını söyleyen Kaymakam Dirim ise, "Ekran başında geçirilen zaman artarken, kitap başında geçirilen zaman azalıyor. Kitaplar insanların dil, zihinsel ve kişisel gelişiminde önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'na eğitime değer katan bu güzel proje için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış töreninde öğrenciler, şiirler okuyup halk oyunları gösterisi yaptı. Törenin ardından ana sınıflarını da gezen Ak, miniklerle sohbet etti. Okuldan ayrılırken öğrencilerin isteklerini kırmayan Başkan Ak, onlarla selfie fotoğraf çekti.

Keçiören’de Z-kütüphaneler Artıyor

Keçiören’de Z-kütüphaneler Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim