• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Keçiören’de Şehitler İçin Mevlit Düzenlendi

Keçiören’de Şehitler İçin Mevlit Düzenlendi
Keçiören Belediyesi, Keçiören Müftülüğü ve Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası'nın işbirliğiyle Türkiye'nin bütün şehitleri için mevlit...

Keçiören Belediyesi, Keçiören Müftülüğü ve Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası'nın işbirliğiyle Türkiye'nin bütün şehitleri için mevlit okutuldu.

Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen mevlit programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yalçın, esnaf odaları başkanları, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü İhsan İlhan Türkiye'nin bugüne kadar verdiği bütün şehitler için dua etti. Konuşmasına "Ülkemizin İslamlaşmasından itibaren ezan için, Kur'an için, bayrak için şehit olanlardan Allah razı olsun" diyerek başlayan Başkan Mustafa Ak, geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"KÖKLERİ KAZININCAYA DEK MÜCADELE EDECEĞİZ"

Saldırıda ölen vatandaşlar için Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılar için acil şifalar dileyen Başkan Ak, "Kalleşçe gerçekleştirilen terör saldırısında yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretine gidiyoruz. 15-16, 20 yaşlarında daha hayatlarının baharında olan çocuklarımızı kaybettik. Terörün dini, insanlığı, ahlakı ve vicdanı yok. Ülke olarak terörü lanetliyoruz. Kökleri kazınıncaya kadar bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. Sürdürdüğümüz bu mücadelede vatanımızın ilelebet korunması için vermiş olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. Esnaf Odası'na gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Mustafa Ak, "Cenab-ı Allah bizlere bir kez daha böyle acılar yaşatmasın. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar karşısında bize düşen birlik ve beraberliğimizi korumaktır" mesajını verdi.

"ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLALIM"

Ahmet Yalçın ise, şehitlerin aslında unutuldukları zaman öldüğünü belirterek, "Bu güzel vatanı bizlere emanet bıraktıkları için kendilerine minnettarız. Vatanımızın değerini bilmeliyiz ki şehitlerimize layık olalım. Bu mevlit programında bizden desteğini esirgemeyen Keçiören Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Ak daha sonra Oda Başkanı Yalçın'a KEÇMEK kursiyerleri tarafından yaptırılan ve içerisinde bir simitçi kuklası bulunan tablo, Yalçın da Mustafa Ak'a baskılı porselen tabak hediye etti. Mevlite katılan vatandaşlara simit ve ayran ikram edilirken, program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim