• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Keçiören’de Mekke’nin Fetih Yıldönümü Kutlandı

Keçiören’de Mekke’nin Fetih Yıldönümü Kutlandı
Hz. Muhammed'in Mekke'yi fethederek Kabe'yi putlardan temizlemesinin 1385'inci yıldönümü, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı programla...

Hz. Muhammed'in Mekke'yi fethederek Kabe'yi putlardan temizlemesinin 1385'inci yıldönümü, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı programla kutlandı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Keçiören Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Mekke'nin Fethi" programına Başkan Ak'ın yanısıra AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören Gençlik Derneği Başkanı Recep Araç, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aktepe Çocuk Kulübü minik semazenlerinin gösterisi ile başlayan program Şahin Doğan tarafından seslendirilen Mekke'nin Fethi şiiri ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken Keçiören Gençlik Derneği oyuncuları tarafından sergilenen tiyatro gösterisi ise huzur iklimini doruğa çıkardı. Ensar Kardeşler, seslendirdikleri ilahilerin yanısıra izleyenlerin de eşlik ettiği dualarla kalplerin nurunu artırdı.

İki Cihan saadeti Hz. Muhammed'in doğumunu kutladığımız bir haftanın içerisinde bulunulduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bugün Mekke'nin fetih yıldönümünü kutluyoruz. Dünyanın her tarafında yılbaşı kutlamalarının hazırlığının yapıldığı bu günlerde önemli bir mesaj vererek bu güzel ve anlamlı programı hazırlayan gençlerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum ve gurur duyulan başarılarının devamını diliyorum. Aktepe Çocuk Kulübü'nün semazen gösterisi yapan değerli çocuklarını öpüyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Mekke'nin fethinin şehrin fethinden ziyade gönüllerin fethi anlamına geldiğini belirten AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da, "Hazırlanan bu güzel programdan Peygamber Efendimizin haberdar olmasını ve şefaatine nail olmamızı Cenab-ı Allah'tan diliyorum" diye konuştu.

Keçiören Gençlik Derneği Başkanı Recep Araç desteği için Başkan Ak'a plaket takdim ederken gençler de Başkan Ak'a çiçek verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim