• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Keçiören’de 8. Uluslararası Ramazan Etkinilikleri başlıyor

Keçiören’de 8. Uluslararası Ramazan Etkinilikleri başlıyor
Keçiören Belediyesi dünya ülkelerini, Ramazan coşkusunu beraber yaşamak için Keçiören'de buluşturuyor.

Keçiören Belediyesi dünya ülkelerini, Ramazan coşkusunu beraber yaşamak için Keçiören'de buluşturuyor. 7 yıldır gelenekselleşen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 8.'si kapsamında Keçiören'de özel programlar düzenlenecek. Bu yıl "Dünyanın Evi Keçiören" konseptiyle hazırlanan etkinliklere 16 ülke, 14 hemşehri derneği katılacak.

Keçiören Belediyesi'nce "Mahallede iftar var" temasıyla 10 ayrı mahallede iftar sofraları kurulacak. Bu iftarlarla 42 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Ramazan boyunca sürecek uluslararası etkinliklerde her gün iftar sonrası Kalaba Kent Meydanı'nda bir araya gelinecek.

55 satış standı kuruluyor

Keçiören Belediyesi, etkinliklerin yapılacağı Kalaba Kent Meydanı'nda hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşların ürünlerini sergilemesi ve satış yapabilmesi amacıyla her biri 9 m²'lik 55 tane stand kuruluyor. Toplum yararına faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ve vakıflar için ise 12 adet stand ayrıldı.Keçiören'in güzelliklerini, kültürünü katılımcılara "Keçiören evi" adıyla tanıtan standla birlikte toplam 25 m²'lik 8 stand ise şehir ve katılımcı ülkelere tahsis edilecek.

"Birlik ve beraberlikle ramazanı karşılamaya hazırız"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak hazırlıklarla ilgili, "Ramazan'ın bereketini beraber yaşamak adına yurt dışından gelen kardeş ülkelerimizi ve Anadolu'nun güzelliğini bizlerle paylaşacak olan dost, kardeş şehirlerimizi Keçiören'de misafir edeceğiz ve güzel programlar yapacağız. Gönül coğrafyamızda yer alan, dinimizin ve kültürümüzün ortak olduğu kardeşlerimizle 11 ayın sultanı Ramazanı karşılamaya hazırız. Patentini aldığımız Türkiye'de ilk ve tek olan Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizle yine gönül köprüleri kuracak, unutulmaz bir Ramazan yaşatacağız. Tanıtım stantlarımızda ülkeler ve şehirlerimiz kültürel değerlerini anlatma fırsatı yakalarken, satış stantlarımız da kazancın, bereketin simgesi olacak. İftarlarla da yine mahalleleri aynı sofra etrafında buluşturacağız. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde paylaşarak ve yardımlaşarak Ramazanı hep birlikte idrak edeceğiz. Bu mübarek ay aynı zamanda açların, yoksulların unutulmaması gereken bir paylaşma ayıdır. Her birimiz Müslüman olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Bu ayın ülkemize ve bütün ümmete hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Keçiören’de 8. Uluslararası Ramazan Etkinilikleri başlıyor

Keçiören’de 8. Uluslararası Ramazan Etkinilikleri başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim