• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Keçiören’de 3 mahalle iftarda buluştu

Keçiören’de 3 mahalle iftarda buluştu
Geleneksel mahalle iftarlarını sürdüren Keçiören Belediyesi, Ramazan ayının üçüncü gününde 23 Nisan, Köşk ve Bademlik mahallelerinin sakinlerine...

Geleneksel mahalle iftarlarını sürdüren Keçiören Belediyesi, Ramazan ayının üçüncü gününde 23 Nisan, Köşk ve Bademlik mahallelerinin sakinlerine aynı sofrada oruç açma sevincini yaşattı.

23 Nisan pazar yerine kurulan iftar sofraları mahalle sakinlerinin yanı sıra, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Keçiören Kadın Kolları İlçe Başkanı Mahpeyker Sert ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı Murat Tunçbilek, Belediye Meclis üyeleri ile muhtarları da bir araya getirdi.

İftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler ile başlarken, Başkan Ak iftar saati öncesinde bütün masaları tek tek gezerek vatandaşlar ile sohbet etti ve "Hayırlı Ramazanlar" diledi. İftar duasının ardından mahalle sakinlerine hitap eden Mustafa Ak, "Değerli komşularım, iftar soframıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. On bir ayın sultanı rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif'e Cenab-ı Allah bizleri yeniden kavuşturdu. Bu mübarek aya kavuşamayan tüm dostlarımızın ruhları şad olsun. 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişiminde canlarını vatan için veren şehitlerimiz başta olmak üzere, bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Başkan Ak, bu güzel ayda sadece bedenin değil, ruhun da oruç tutması gerektiğini vurgulayarak şu mesajları verdi: "Bu güzel ayda oruçlarımızı tutup, ibadetlerimizi yapalım. 1 yıl boyunca neleri yapıp neleri yapmadığımızın mukayesesinde bulunup, kendimizi sorguya çekerek ruhumuza da oruç tutturalım. Açta açıkta kalanlara, yoksula bu ay içinde yardım edelim, bu konuda özen gösterelim. Paylaşmayı artıralım. Kimsesizlere, mazlum insanlara bu ay içerisinde müşfik olalım. O mazlum insanların duaları sayesinde ülkemiz birçok badire atlattı."

Mahallelerde kurdukları iftar sofralarından nasibi olanların faydalandıklarını belirten Başkan Ak, "Soframızda her kesimden insanlar ile iftar yapıyoruz. Komşuları aynı sofra etrafında buluşturuyoruz. Birlikte olmak, beraber olmak, birbirimize dua etmek için bu iftar sofralarımızı kuruyoruz. Sağlık, sıhhat içerisinde bir Ramazan geçirmenizi diliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.

İftarın ardından Mustafa Ak, mahalle sakinlerinin ricası üzerine çok sayıda hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Keçiören’de 3 mahalle iftarda buluştu

Keçiören’de 3 mahalle iftarda buluştu

Keçiören’de 3 mahalle iftarda buluştu

Keçiören’de 3 mahalle iftarda buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim