• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Keçiören Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Keçiören Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı
Keçiören Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin bir yıl boyunca emek verdikleri el emeği göz nuru ürünlerin sergisi, Keçiören Belediye...

Keçiören Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin bir yıl boyunca emek verdikleri el emeği göz nuru ürünlerin sergisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı törenle açıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 7 milyon 200 bin öğrencinin "Hayat Boyu Öğrenme" kurslarına katıldığını belirterek, "Bizde beşikten mezara kadar öğrenmek bir düsturdur. Halk eğitim merkezlerimizde 3 bin 500 kurs çeşidimiz var. Kurs merkezlerimizde belediyelerin fiziksel ve teknik katkılarından da faydalanıyoruz. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a da bu konuda bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum" dedi. 2019 yılında Türkiye genelinde ikili eğitimin sonlandırılacağı müjdesini veren Tekin, "Bu yüzden okullarımızda yürütülen "Hayat Boyu Öğrenme" sistemi halk eğitim merkezlerimizde faaliyetlerini sürdürecek. Serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mustafa Ak ise, kursiyerlerin bir yıl boyunca emek verdiği eserlerin tanıtılacağı sergide çok güzel eserlerin olduğunu söyleyerek, "Biliyorum, çünkü çalışma ortamlarını gezdiğimde güzel eserlerin yapıldığını gördüm. Halk Eğitim Merkezi ve KEÇMEK'ler (Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları), kursiyerlerimize yeni bir meslek öğrettiği gibi aynı zamanda bir rehabilitasyon işlevi de görüyor. Yeni arkadaşlıkların kurulmasına da vesile oluyor. Bu merkezlerimizin sayılarının artırılması ve yaşatılması için her türlü çabanın harcanması lazım. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Vefa Bardakçı da, bu tür kursların kişisel gelişime katkıda bulunduğunu kaydederek, "Bir yıl boyunca büyük emek vererek oluşturdukları eserlerini sergileyen kursiyerlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program öğretmenlerin türkü dinletisi ve öğrencilerden oluşan seğmen ekibinin gösterisi ile devam etti. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından protokol heyeti, kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergide kağıt rölyef (üç boyutlu şekillendirme), ahşap ürünleri, keçe sanatı, yağlı boya resim, mefruşat, kurdele ve el biçkisi, tel kırma, iğne oyası, tak tasarım, giyim kurslarında üretilen eserler yer alıyor.

Açılış törenine Başkan Ak'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık da hazır bulundu.

Keçiören Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Keçiören Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Keçiören Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Keçiören Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim