• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Keçiören Belediyesi’nden Esnafa Büyük Kolaylık

Keçiören Belediyesi’nden Esnafa Büyük Kolaylık
İlçedeki ölçü ve tartı aletlerinin güvenilirliğini belediye logosu taşıyan stickerlar ile kontrol altına alan Keçiören Belediyesi, esnafları da terazi...

İlçedeki ölçü ve tartı aletlerinin güvenilirliğini belediye logosu taşıyan stickerlar ile kontrol altına alan Keçiören Belediyesi, esnafları da terazi kontrolü için belediye hizmet binasına gitme zahmetinden kurtardı.

Yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çeken Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki esnafların kullandığı terazileri yerinde kontrol ve muayene ederek damgalıyor. 2013 yılında semt pazarlarındaki esnafın kullandığı elektronik terazileri kontrol ve muayene ederek damgalama uygulamasını başlatan zabıta ekipleri, daha sonra bu hizmeti ilçe geneline yayarak bütün esnafları uygulamaya dahil etti. Zabıta ekipleri, iş yerlerinde gerçekleştirdikleri kontrol ve muayene sonucunda mevzuata uygun olduğu tespit edilen terazileri önce damgalıyor, sonra da terazilerin üzerine Keçiören Belediyesi ve zabıta logolu sticker yapıştırarak vatandaşların güvenli alışveriş yapmasını sağlıyor.

Terazi kullanımına ilişkin veri tabanı oluşturarak kontrol ve denetim faaliyetlerini tüm ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde kayıt altına aldıklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların alışveriş güvenliğini sağlamanın belediyenin görevleri arasında olduğuna dikkat çekerek, "Kontrol ve damgalama işlemi biten terazilerin vatandaşlarımızın kolayca görebilecekleri kısımlarına yapıştırılan stickerlar sayesinde kontrol ve denetim altındaki terazileri, kontrolsüz terazilerden ayırmayı, böylece otokontrolün gelişmesini, tüketicinin bilinçlenmesini, esnafımızın da zaman kaybetmemesini sağlıyoruz" dedi.

Belediye logolu stickerların ilçedeki ölçü ve tartı aletlerinin güvenilirliğini simgelediğini belirten Başkan Ak, "Bu sayede vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla ve huzur içerisinde alışveriş yapıyorlar. Ayrıca terazisini dükkanını, iş yerini kapatarak bin bir zahmetle belediye binasına kontrole götüren esnafımızı da bu zahmetten kurtararak zaman ve iş kaybını önledik. Bundan da büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim