• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Keçiören Belediyesi mahalle iftarları başladı

Keçiören Belediyesi mahalle iftarları başladı
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu güzel ayda komşumuza, fakire, ihtiyaç sahibine sahip çıkmalıyız. Biz Keçiören Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi...

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu güzel ayda komşumuza, fakire, ihtiyaç sahibine sahip çıkmalıyız. Biz Keçiören Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ediyoruz, ama gözümüzden kaçan kardeşlerimiz varsa eğer onları da sizler bize bildirin ki, Ramazanın feyzinden onlar da faydalansınlar"dedi.

Bu yıl ilk iftar sofrasını Aktepe Pazar Yeri'nde kuran Keçiören Belediyesi, Aktepe, Adnan Menderes ve Köşk Mahalle sakinlerine birlikte oruç açma mutluluğunu yaşattı. Mahalle iftarına çok sayıda mahalle sakininin yanı sıra, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

"Bu sofrayı kardeşliğimizi göstermek için kurduk"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan Başkan Mustafa Ak, "Şükürler olsun Rabbime bizleri on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşturdu. Bir önceki Ramazanda aramızda olan, ama bu sene aramızda olamayan şehitlerimize, yakınlarımıza, dostlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin ve bütün dünya Müslümanlarının Ramazan-ı Şerif'i kutlu olsun. Barış, huzur, kardeşlik, birlik, beraberlik getirsin inşallah" dedi. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi göstermek için bu sofrayı kurduklarını söyleyen Başkan Ak, "İftar sofralarının en önemli amacı da budur. Bu güzel ayda komşumuza, fakire, ihtiyaç sahibine sahip çıkmalıyız. Biz Keçiören Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ediyoruz, ama gözümüzden kaçan kardeşlerimiz varsa eğer onları da sizler bize bildirin ki, Ramazanın feyzinden onlar da faydalansınlar" diye konuştu.

Bu yıl 8'incisini gerçekleştirdikleri Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde 17 kardeş ülkeyi Keçiören'de misafir ettiklerini kaydeden Başkan Ak, "Ülkemizi ve Keçiören'i onlara tanıtıyoruz. Aynı zamanda onların da kültürlerini tanıyıp, Ramazan ayını nasıl idrak ettiklerini öğreniyoruz. 14 hemşehri derneği ile birlikte düzenlediğimiz hemşehri buluşmaları ile Anadolumuzun güzelliklerini, zenginliklerini birlikte paylaşıyoruz. Böylece ümmet birlikteliği ve bilinci sağlıyoruz. Bu ümmet bilincine ihtiyacımız var. Ramazan ayı bunun için en güzel fırsattır. Ramazanı bu şuurla kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Ramazan'ın sadece aç kalmak demek olmadığını vurgulayan Mustafa Ak, "Ruhumuzu da terbiye edebilmek demektir. Ramazan bireysel değil, toplumsal bir ibadettir. Akrabalarımızın, komşularımızın, yakınlarımızın ihtiyaçları olup olmadıklarına bakmamız lazım. Hepimize bu sorumluluk bilinciyle Ramazan'ı idrak etmemizi Cenab-ı Allah nasip etsin inşallah" açıklamasında bulundu.

Başkan Ak, iftar programının ardından mahalle sakinleri ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Keçiören Belediyesi mahalle iftarları başladı

Keçiören Belediyesi mahalle iftarları başladı

Keçiören Belediyesi mahalle iftarları başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim