• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Kebap Akademisi 53 yeni mezun verdi

Kebap Akademisi 53 yeni mezun verdi
Adana kebabının doğru yapılması için açılan Kebap Akademi'sinden 53 kişi daha mezun oldu.

ATO Adana Kebabı Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan ve 2 gün süren ustalık eğitim programına İstanbul, İzmir, Düzce ve Adana'dan 4'ü kadın 53 kişi başvurdu. Kebapçı adayları, 2 gün boyunca ATO Sosyal Tesisleri'nde açılan Kebap Akademi'sinde eğitildi. Adanalı usta kebapçılar, usta adaylarına kebap yapılacak etin seçimi, hazırlanışı, şişlenmesi, pişirimi ve sunumunu anlattı. Adana kebabında kullanılan etin nasıl kıyma haline getirileceği özellikle anlatıldı. Kıyma yapımında kullanılan ve zırh olarak tabir edilen satırın kullanımı hakkında da eğitim verildi. 

ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana kebabının Türkiye'nin her yerinde aynı lezzet ve sunumla yapılması için uğraş verdiklerini söyledi. Menevşe, 10 yıldır sürdürdüğümüz tescilli Adana kebabının aslına uygun halde üretilip, tüketilmesine yönelik çalışmalarımız bundan böylede devam edecektir. Akademide 2 günlük eğitim sürecinde, Adana kebabının hazırlanması ve sunumunun yanı sıra tescille ilgili oluşacak hukuksal sorunlara yönelik seminerde verildi dedi.

Daha sonra akademiye katılanlara sertifika verildi. Yeni kebapçılar ayrıca, şişledikleri etleri pişirip programa katılanlara ikram etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim