• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Keban Barajı’nda arıza giderildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Keban Hidroelektrik Santrali’nde yaşanan arıza ile ilgili bilgi verdi ve arızanın hızlı bir müdahale ile kontrol altına alındığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Keban Hidroelektrik Santrali'ndeki üretimi sisteme aktaran 4 güç trafosunun da etkisiz hale gelmesi, ülkemiz elektrik tüketimi ve ülkemiz üzerinden Avrupa'ya yapılan elektrik iletimini olumsuz etkileyecekti. Yapılan hızlı müdahale ile olay kontrol altına alındı" ifadesini kullandı.

Yıldız, yaptığı açıklamada, saat 07.40 sularında Elazığ sınırlarında bulunan Keban Hidroelektrik Santrali'nde, üretilen elektriği iletim sistemine aktaran TEİAŞ'ın bir güç trafosunda teknik nedenle oluşan patlama sonucu yangın çıktığını belirtti.

Yangının daha sonra diğer güç trafosuna sirayet ettiğini dile getiren Yıldız, Keban Hidroelektrik Santrali'nde üretilen elektriği enterkonnekte sisteme aktaran 4 güç trafosundan 2'sinin bu şekilde devre dışı kaldığını ifade etti. Yapılan hızlı müdahale sonucu 2 trafodaki yangının da saat 10.30 sularında söndürüldüğünü, diğer trafoların etkilenmediğini bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Keban Hidroelektrik Santrali toplam 1320 megavat kurulu gücüyle ülkemiz elektrik üretimine en çok katkıyı sağlayan santrallerimizden biri. Bu üretimi sisteme aktaran dört güç trafosunun da etkisiz hale gelmesi, ülkemiz elektrik tüketimi ve ülkemiz üzerinden Avrupa'ya yapılan elektrik iletimini olumsuz etkileyecekti. Ancak yapılan hızlı müdahale ile olay kontrol altına alındı.

Şu anda Keban Hidroelektrik Santrali'ndeki üretim ve elektriğin iletim ve dağıtımı normal seyrinde devam ediyor. Elektrik üretim, iletim ve dağıtımının atmosfere açık bir işletme olduğunu hep söylüyoruz. Bu kapsamda biz, gerek olumsuz hava koşullarının gerekse teknik anlamda yaşanan sorunların oluşturduğu tesirleri vatandaşlarımıza sirayet ettirmemeye çalışıyoruz." 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim