• BIST 9556.77
  • Altın 2467.9
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4738
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Kdz. Ereğli’de TOKİ İçin 118 Bin Metre Kare Arsa Bulundu

Kdz. Ereğli’de TOKİ İçin 118 Bin Metre Kare Arsa Bulundu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Emekliler Derneği Şubesi yöneticileri Yaşlılar Haftası nedeniyle ziyaret ettikleri Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Emekliler Derneği Şubesi yöneticileri Yaşlılar Haftası nedeniyle ziyaret ettikleri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'dan emekliler için yapılması planlanan TOKİ konutları için buldukları 118 bin metre kare arsanın imara açılmasını talep etti.

Türkiye Emekliler Derneği 2. Başkanı Saip Erarslan dernek yöneticileri ile birlikte yaşlılar haftası nedeniyle Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı makamında ziyaret etti. Dernek 2.Başkanı Saip Erarslan ziyaret sırasında Başkan Uysal'a yaşadıkları sorunları ve talepleri anlattı.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR YASADAN YARARLANAMIYOR

2014 yılında 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçların ücretsiz yararlanması için çıkan yasanın Türkiye'nin büyük bir kesiminde uygulanırken Ereğli ilçesinde halen uygulanmadığını belirten Erarslan "Emeklilerimiz bu konudan çok muzdaripler. Konuyla alakalı emeklilerimiz şikayetlerini ilgili makamlara yapıyor, bizde takip ediyoruz. Ancak şu ana kadar bir netice alabilmiş değiliz. Biz sizlerden bu noktada destek istiyoruz. Bu yasanın uygulanmasını sağlamanızı bekliyoruz" dedi.

EMEKLİYE TOKİ İÇİN YER BULUNDU

Kdz. Ereğli'de 9 bin 850 üyesi ile ilçenin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında geldiklerini ifade eden Erarslan TOKİ çalışmaları içinde Başkan Uysal'dan bazı taleplerde bulundu. Kdz. Ereğli ilçesinde TOKİ için emeklilerden rekor sayılabilecek başvuru geldiğini anlatan Erarslan "Biz Kdz. Ereğli'de TOKİ için emeklilerimizden 7 bin müracaat aldık. Bu başvurular TOKİ Başkanlığına sunuldu. Şu anda her şey olumlu gidiyor. Arsa noktasında da hiçbir sıkıntı yok. Kdz. Ereğli'de daha önce TOKİ'nin konut yaptığı Korubaşı Mahallemizde biri 65 bin, biri 33 bin metre kara olmak üzere 4 parselde toplam 118 bin metre kare hazine arazisi var. Buranın bir kısmı imara açılmış, bir kısmı duruyor. Belediye olarak eğer buranın imarı yapılırsa emeklilerimiz sizin sayenizde uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olacak. Göreve geldiğiniz günden bu yana emeklilerimiz için elinizden gelen çabayı gösterdiğinizi hep gördük. Emeklilerin TOKİ konutlarından faydalanması içinde üzerinize düşen görevi yapacağınıza inanıyorum" dedi. Erarslan son olarak ise Başkan Uysal'dan Türkiye emekliler Derneği için daha uygun bir idare binası yeri talep etti.

BAŞKAN UYSAL EMEKLİLERE UMUT VERDİ

Türkiye emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal toplu taşımada 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bu sorunu çözeceklerini söyledi. Uysal ayrıca Korubaşı Mahallesi'nde sözü edilen 118 bin metre karelik hazine arazisini inceleyeceğini ve çalışma başlatacağını dile getirdi. Emeklilerin içerisinde her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmasını kendisinin de çok arzu ettiğini belirten Uysal "Emeklilerimiz her şeyin en güzeline layık. Onlar yaşamları boyunca ülkemiz, bölgemiz ve aileleri için alın teri döktüler. Onların mutluluğu beni de fazlasıyla mutlu eder" dedi. Uysal dernek yeri konusunda da Türkiye Emekliler Derneği'ne yardımcı olacağını ifade etti.

Kdz. Ereğli’de TOKİ İçin 118 Bin Metre Kare Arsa Bulundu

Kdz. Ereğli’de TOKİ İçin 118 Bin Metre Kare Arsa Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim