• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kdz. Ereğli’de İşçiler Eylem Yaptı

Kdz. Ereğli’de İşçiler Eylem Yaptı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Terzi köyünde kuvars kumu üretimi yapan madende 11 işçinin işine son verildiği gerekçesiyle, işçiler ve aileleri...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Terzi köyünde kuvars kumu üretimi yapan madende 11 işçinin işine son verildiği gerekçesiyle, işçiler ve aileleri eylem yaptı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Terzi köyünde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Borcam Madencilik'te çalışan 11 işçi, çeşitli gerekçelerle son bir ay içerisinde işten çıkarıldı. Kuvars kumu üretimi yapan maden ocağında çalışan işçiler sendika çalışması yaptıkları için işten çıkarıldıklarını öne sürerek diğer işçilere de baskı yapıldığını iddia etti. Maden ocağı sahasında işçiler ve ailelerin yaptığı eyleme CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, yönetim kurulu üyeleri, Dev Maden Sen örgütlenme sorumlusu Mustafa Alkış destek verdi. Dev Maden Sen Örgütlenme Sorumlusu Mustafa Alkış işçiler ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, işvereni uyarmak için eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Alkış konuşmasında, "Bizim Terzi köyü sakinleri, Dev Maden Sen ve çalışanlar olarak buradaki talebimiz nettir. Burada insanca yaşama koşullarının sağlandığı iş yerinde, insanca yaşam koşullarını sağlayabilecek bir maaş ile sendikalı olarak çalışmak istiyoruz" dedi.

İşten çıkarılan arkadaşları adına açıklama yapan Bülent Tetik de işverenin sendikalı oldukları için kendilerini sürekli tehdit ettiğini söyledi. Bazı işçi aileleri izne çıkartılan çocuklarının geri geldiğinde işten çıkarıldığını belirterek, kendilerine maden ocağı kurulurken verilen sözlerin tutulmasını istedi. Bazı işçi eşleri de madene çalışmaya gelen eşlerinin hayatlarından endişe duyduklarını söyledi. Borcam işçileri ile ailelerine bu eylemleri ilçe merkezinde yapmalarını tavsiye eden CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, bu şekilde daha fazla ses getirebileceklerini ifade etti. Ocakçı işçiler ve ailelerine verdikleri mücadele sırasında her zaman destek olacaklarını belirtti.

Madencilik yetkilileri ise işçilere baskı yapılıp, tehdit edildikleri iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

Kdz. Ereğli’de İşçiler Eylem Yaptı

Kdz. Ereğli’de İşçiler Eylem Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim