• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kdz. Ereğli’de Hac Kayıtları Başladı

Kdz. Ereğli’de Hac Kayıtları Başladı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu sabah başlayan hac kayıtlarına ilk gün olmasına rağmen 100'ü aşkın hacı adayı başvurdu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu sabah başlayan hac kayıtlarına ilk gün olmasına rağmen 100'ü aşkın hacı adayı başvurdu.

Kdz. Ereğli ilçesinde bu yılın ilk hacı adaylarının kayıtları alınmaya başladı. İlk defa hac kaydı yaptıran hacı adayları heyecanlı olduklarını ve kur'ada çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan ilk gün olmasına rağmen öğlen saatlerine kadar 100'ü aşkın kayıt yaptıklarını söyledi. Aşan gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu sene Hacca gidecek olan hacı adaylarımız için ön kayıtlarımız Bugün sabah itibari ile başladı. Şu an 100'ü aştı. Biz bu ön kayıt şartlarını geçtiğimiz Cuma namazının vaazı sonunda da belirtmiştik. Halkımız belli ki bu konuda çok duyarlı. Cumartesi, Pazar, hafta sonu tatili geçti, Bugün yoğun bir taleple karşılaştık. Ön kayıtlarımız 27 Ocak tarihine kadar devam ediyor. Kayıt için gerekli ön şartlar hacı adaylarımız 20 Türk Lirasını ilgili bankalara yatırılacak, Banka dekontu ve nüfus cüzdanı ile beraber müftülüğümüze gelip hac umre konusuna müracaat edecekler. 2 Mart tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile kuralar çekilecek. 6 yıl önce kayıt olmuş hacı adayının şansı ilk kez yazılanlara oranla 6 kat daha fazla olacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kuralar noter huzurunda, canlı televizyon bağlantısı ile gerçekleşiyor, bu senede böyle olacak. Daha önce kayıt yaptıranların yeniden kayıt yaptırmalarına gerek yok ancak daha önceki yıllarda kayıt yaptıran hacı adaylarımızın adresi değişmişse, telefon numaraları değişmişse bize bildirmeleri gerekmektedir. Telefon ile ya da bizzat müftülüğümüze gelerek, adres ve telefon numarası değişikliklerini bildirecekler. Tekraren kayıt yenilemelerine gerek yok, bilgisayardan kayıtları var. Otomatikman kayıtları güncelleşmiş oluyor. Kur'ada çıkan hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarımızın telefon numaralarına SMS gelecek, o SMS de şifre numarası var, hacı adaylarımız şifrelerini girmek sureti ile hac kurasında kazandığına dair çıktı alabilecekler. O çıktı ile gelip kesin hac kayıtlarını yaptırabilecekler "dedi.

Kdz. Ereğli’de Hac Kayıtları Başladı

Kdz. Ereğli’de Hac Kayıtları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim