• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

KCK davasında tahliye

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 31'i tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 21'i tutuklu 41 sanık ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, duruşmada, tutuklu sanıklardan Cevat Altınkaya ile tutuksuz sanıklardan Fahrettin Güzel, Yılmaz Kaplan ve Cavit Kaplan hakkındaki delil ikamelerini okudu.
 
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
 
Mahkeme başkanı, tutuklu sanık Altınkaya'nın Bağlar Kent Meclisi toplantılarına katılarak konuşma yaptığı ve bazı toplantı, gösteri ve yürüyüşleri tertiplediği için hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla dava açıldığını aktardı. 
 
Sanık Altınkaya ise savunmasında söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini kaydetti.
 
Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaada, tüm sanıkların "suçun vasıf ve mahiyeti", "gizli tanık ifadeleri", "kuvvetli suç delilleri" ile "delilleri karartma ve kaçma şüphesi" bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.
 
AVUKAT TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİ
 
Savcının mütalaasına karşı savunma yapan sanık avukatlarından Selahattin Çoban, savcının tutukluluk halinin devamını isteyen mütalaasına iştirak etmediklerini belirterek,"Tutuklu bulunan müvekkillerim BDP'nin üyeleri oldukları için parti tüzüğü faaliyetleri kapsamında çalışmalar yürütmüşlerdir. Müvekkillerim dernekler mevzuatı çerçevesinde cenaze işlemleriyle ilgileniyorlar. Yaptıkları tüm çalışmalar sivil toplum kuruluşları faaliyetleri kapsamındadır. 2 yıldır dosyada tutuklu yargılanıyorlar. Tahliyelerini talep ediyorum" dedi.
 
Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından, tutuklu sanıklardan Çimen Altürk'ün tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim