• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

KBÜ’de Türk Sinemasının Geleceği Konuşuldu

KBÜ’de Türk Sinemasının Geleceği Konuşuldu
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Melek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından Görüntü Yönetmeni, Yönetmen Tevfik Şenol...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Melek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından Görüntü Yönetmeni, Yönetmen Tevfik Şenol ve Senarist/Yönetmen Aybars Bora Kahyaoğlu'nun konuk olduğu "Türk Sinemasının Geleceği ve Belgesel Sinema" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Demir Çelik Enstitüsü Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve moderatörlüğünü Radyo ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Musa Ak'ın yaptığı söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş'ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Söyleşide Türk sinemasının dünü bugünü ve geleceğine dair tecrübe ve düşünceler paylaşıldı.

"SİNEMA TOPLUMUN BİR PARÇASIDIR"

Sakarya Fırat, Deli Yürek, Ekmek Teknesi, Pars Narko Terör gibi Türk sinemasına yön veren yapımlara imza atan Yönetmen Tevfik Şenol konuşmasında, sinemanın toplumun bir parçası olduğunu ve ait olduğu topluma üstten bakamayacağını belirterek, "Ülkemizde günümüz sinemasında uluslararası alanda belgesel ve sinema filmi anlamında çok önemli projelere imza atıldı. Sinema toplumdan bağımsız olamaz. Sinema bütün sanat dallarıyla etkileşim içindedir. Sosyoloji, psikoloji ve resim sanatını bilmeden film yapılamaz" dedi.

"SİNEMA FİLMLERİ VE DİZİ FİLMLERİ TOPLUMU YÖNLENDİRMEDE VE DEĞİŞTİRMEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ARAÇ"

Pusat, Sakarya Fırat, Pars Narko Terör dizilerinin senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Senarist/ Yönetmen Aybars Bora Kahyaoğlu ise özellikle dizi ve sinema filmlerinde senaryo yazım sürecinden bahsederek, sinema filmlerinin ve dizi filmlerin toplumu yönlendirmede ve değiştirmede çok önemli bir araç olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde geçen söyleşinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından konuklara teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

KBÜ’de Türk Sinemasının Geleceği Konuşuldu

KBÜ’de Türk Sinemasının Geleceği Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim