• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

KBÜ’de ‘Hocalı Katliamının Gerçeği Ve Ermeniler” Konulu Konferans

KBÜ’de ‘Hocalı Katliamının Gerçeği Ve Ermeniler” Konulu Konferans
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde yaşanan Hocalı katliamının 24'üncü yıl dönümü nedeniyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kültür ve Sanat Kulübü...

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde yaşanan Hocalı katliamının 24'üncü yıl dönümü nedeniyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kültür ve Sanat Kulübü tarafından "Hocalı Katliamı Gerçeği ve Ermeniler" konulu konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta konuşmacı olarak katılan Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Merziye Memmedli, Hocalı katliamının Azerbaycan tarihinin en kanlı sayfalarından biri olduğunu söyledi.

Memmedli konuşmasında, Ermenilerin Ruslar tarafından Azerbaycan topraklarına yerleştirilmeleri, onlar tarafından sürekli desteklenmeleri ve bu destekten faydalanarak 20. yüzyılın başında iki kez Azerbaycan halkına karşı yaptıkları soykırımlar ve Azerbaycan - Ermenistan arasında yapılan savaş hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Hocalı katliamını Uluslararası Hukuk bağlamında ele alan Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz de, "Karabağ olayları Azerbaycan tarihinin en kanlı olaylarından birisidir. Hocalı'da Ermenilerin yapmış olduğu katliam bu olayların somut bir örneğidir. Bu olayın aslında bir soykırım olarak nitelendirilmesi gerekmektedir. 1992 yılı 25 Şubat gecesi Ermeniler Azerbaycan'ın Hocalı kentinde resmen bir soykırım yaptı. Bu kapsamda çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 613 sivil insanımız öldürüldü. Ancak maalesef şimdiye kadar bu konunun hukuki bir değerlendirilmesi yapılmadı. Gerek Avrupa Birliği içinde gerekse uluslararası kuruluşlarda bu yönde herhangi bir girişimde bulunulmaması bizi en çok rahatsız eden durumdur. Bu bizim Hocalı'da öldürülmüş insanların ruhu karşısında bir insanlık borcumuzdur" dedi.

Konferans Hocalı katliamıyla ilgili gösterilen belgesel ile sona erdi.

KBÜ’de ‘Hocalı Katliamının Gerçeği Ve Ermeniler” Konulu Konferans

KBÜ’de ‘Hocalı Katliamının Gerçeği Ve Ermeniler” Konulu Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim