• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

KBÜ’de Afet Yönetimi Çalıştayı

KBÜ’de Afet Yönetimi Çalıştayı
TÜBİTAK tarafından desteklenen "Yenice-Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli" konulu projenin çalıştayı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen "Yenice-Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli" konulu projenin çalıştayı gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karabük Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazenfer Erbay, Safranbolu Kızılay Şube Başkanı İhsan Topaloğlu ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayda alanında uzman akademisyenler geçmişte birçok heyelan ve taşkın olaylarının yaşandığı, gelecekte de bu afetlerin yaşanma potansiyelinin yüksek olduğu Yenice - Karabük arası alanın, proje kapsamında heyelan ve taşkın değerlendirmelerini yaparak tehlike potansiyelini değerlendirdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ercanoğlu, "Yaklaşık iki yıl önce başlanan TUBİTAK destekli bir projedir. Özellikle heyelan ve taşkın üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Heyelan ve taşkınlar konusunda Karabük ve civarı problemli bir bölgedir. Bu bölgenin tehlike haritalarını üretmek ve modellendirmek amacıyla uzun süredir çalışmaktayız. Temel hedefimiz karar verici ve yöneticilerimizi yapılan çalışmalar hakkında haberdar etmek ve halkımızı bilinçlendirmektir." dedi.

Yenice - Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli Çalıştayı'nda sırasıyla, AFAD İl Müdürü Dr. Gazanfer Erbay "Bölgenin Afetsellik Değerlendirmesi", Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Gürer "Afetlere Genel Bakış Açımız: Türkiye Örneği", Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Gülseren Dağdelenler "Bölgenin Heyelan Potansiyeli Değerlendirmesi", Karabük Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İnan Keskik " Tarihi Kent Safranbolu'nun Kaya Düşmesi Potansiyelinin Değerlendirmesi", Gazi Üniversitesi'nden Dr. İbrahim Uçar "Bölgenin Taşkın Potansiyeli Değerlendirmesi" ve son olarak Hacettepe Üniversitesi'nden Arş. Gör. Burcu Kahraman "Bölgenin Deprem Potansiyelinin Değerlendirmesi" konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

KBÜ’de Afet Yönetimi Çalıştayı

KBÜ’de Afet Yönetimi Çalıştayı

KBÜ’de Afet Yönetimi Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim