• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

KBÜ Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

KBÜ Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor
'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programına destek veren Karabük Üniversitesi (KBÜ, bisiklet kullanımını teşvik ediyor.

'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programına destek veren Karabük Üniversitesi (KBÜ, bisiklet kullanımını teşvik ediyor.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında geliştirilen ve Karabük Üniversitesi'nin de katkı sağladığı 2015 - 2018 Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi çerçevesinde imzalanan protokol nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 20 adet bisiklet, KBÜ'de törenle teslim edildi.

KBÜ Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Günay Özbay, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Simge Özgüner, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Recep Ay, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Nuri Seki ile öğrenciler katıldı.

Bisiklet dağıtımı öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, "Karabük Üniversitesi olarak çok yönlü olmanın örneklerini yaşıyoruz. Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulumuza Halk Sağlığı Müdürlüğü 20 tane bisiklet hediye etmiştir. Bisikletleri Karabük Üniversitesi ailesinin hizmetine açmış bulunuyoruz. Bu vesile ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Karabük halkının yeni yılını kutluyorum. Umarım barış dolu, sevgiyle geçireceğimiz bir yıl olur. Biz de Karabük Üniversitesi olarak 2016'da çok daha güzel işler yapacağız. Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksek Okulumuza yönelik 70 dönümlük bir arazi üzerine spor kompleksi yapacağız. Bu yıl içerisinde çalışmalara başlayıp yılsonuna kadar bitirebileceğimizi tahmin ediyorum. Tenis kortları, basketbol sahaları, halı saha, yeni bir spor salonu, yürüyüş ve bisiklet yollarının olacağı çok büyük bir spor kompleksi yapacağız. Bununla birlikte Üniversitemizdeki gençleri daha fazla hareket edecek, fiziksel aktiviteler yapacaklardır." dedi.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Simge Özgüner ise, ulusal sağlık politikalarının temel amacı sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı toplumlar oluşturmak olduğunu söyleyerek, "Tabi ki sağlıklı bir hayat sadece topluma sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi ile sağlanamaz, sağlıklı bir birey kendi sağlığının farkında olmalı ve olumlu yönde davranış değişiklikleri geliştirmelidir. Bilim ve teknoloji hayat tarzımızda bir takım değişikliklerine sebep olmuştur. Bunlardan ilki beslenme tarzı değişiklikleri, diğeri ise fiziksel hareket azlığıdır. Fiziksel hareket azlığını iş hayatımızda görüyoruz, makinelerle işlerimizi halletmekteyiz, çok kısa mesafelerde bile araç kullanıyoruz. Bunlarda obezite denilen hastalığa sebep olmaktadır. Obezite tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek artan bir sağlık sorunudur. Gençlerimizde ve yetişkinlerde de bu sağlık sorununu görmeye başladık. Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Eylül ayı itibariyle kurumumuz koordinasyonluğunda ilimizde toplam 214 bisiklet dağıtımını gerçekleştirdik. 194 bisikletimizi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı merkez ve ilçelerdeki bisiklet modülü olan okullara dağıttık. Bu günde 20 adet bisikleti Karabük Üniversitemiz Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na teslimini gerçekleştiriyoruz. Eminim teslim ettiğimiz bisikletler sayesinde Üniversitemizdeki gençler daha fazla hareket edecek, fiziksel aktivite yapacaklar ve obezite ile daha az karşılaşacaklardır" dedi.

Konuşmaların bisikletler teslim edildi.

KBÜ Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

KBÜ Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim