• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kbrn Üniteleri Hizmete Girdi

Kbrn Üniteleri Hizmete Girdi
Samsun'daki kamu hastanelerinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kaynaklı tehlikeli maddelerin kasten, kazara veya doğal afetler sonucu ortama...

Samsun'daki kamu hastanelerinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kaynaklı tehlikeli maddelerin kasten, kazara veya doğal afetler sonucu ortama yayılarak insan ve çevre üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri engellemek veya azaltmak amacıyla kurulan KBRN Üniteleri hizmete girdi.

Hizmete giren üniteler hakkında bilgi veren Samsun Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Çelebi, KBRN ünitelerinin Nükleer, Biyolojik, Kimyasal ve Radyolojik maddelerle temas ve bulaşma olması halinde maruz kalan kişilerin bu maddelerden arındırılması için hizmet vereceğini söyledi. Samsun Eğitim ve Araştırma, Gazi, Bafra ve Çarşamba Devlet Hastanesi'nde KBRN Üniteleri'ni hizmete girdiğini belirten Çelebi, Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde hizmete girecek üniteyle de Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine konulan hedefe ulaşacaklarını ifade etti. Günümüzde kimyasal madde üreten veya kullanan fabrikaların artması veya bu maddelerin taşınması sırasında kullanılan karayolunda yaşanabilecek olası kötü tablolar nedeniyle KBRN ünitelerinin daha da önemli hale geldiğini belirten Çelebi, Samsun'un Ankara ve İstanbul'dan sonra en fazla aktif KBRN Ünitesi'ne sahip il olduğunu, Samsun'un ayrıca Amasya, Tokat, Ordu ve Sinop illerinden oluşan bölgenin KBRN Koordinatörlüğü görevini de yürüttüğünü belirtti.

"GEREKLİ KORUNMA TEDBİRLERİNİ SAĞLIYORUZ"

Nükleer ve kimyasal maddelere maruziyet durumunda bu durumun hem maruziyete uğrayan kişi hem de tedavinin yürütüleceği hastane için zararlı sonuçlar doğurabileceğini belirten Uzm. Dr. Mehmet Çelebi, ünitede görevli personelin koruyucu kıyafetlerini giyerek hastaları özel bir solüsyonla dekontamine ettiğini yani yıkayıp temizlediğini, hastaların bu işlemden sonra arındırılmış bir şekilde hastaneye girişinin sağlandığını söyledi. Ünitede yapılan işlemin kimyasal olması nedeniyle ortaya çıkan atık suyun şehir sistemine karışmayacak yapıda dezenfekte edilip, depolandığını belirten Çelebi, KBRN Ünitelerini bu nedenle hastane dışında bir alanda ya da hastaneye giriş yapmadan bu bölüme ulaşılan yapıda düzenlediklerini belirtti.

Kbrn Üniteleri Hizmete Girdi

Kbrn Üniteleri Hizmete Girdi

Kbrn Üniteleri Hizmete Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim