• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kazdağları Dubai Fuarında Tanıtıldı

Kazdağları Dubai Fuarında Tanıtıldı
Mehmet Öngen körfez ülkelerinin kültürü ve zengin turistlerini Kuzey Ege'ye çekmek için Dubai Arap Fuarında yoğun bir çalışma yürüttü.

Mehmet Öngen körfez ülkelerinin kültürü ve zengin turistlerini Kuzey Ege'ye çekmek için Dubai Arap Fuarında yoğun bir çalışma yürüttü. WYNDHAM Grubu ile müşterek yapılan organizasyonlar, gelecek için umut verici oldu.

Son dönemlerde Turizm sektöründe büyük sorunlar yaşandığını, Avrupalı, Amerikalı ve Rus seyahat acentelerinin Türkiye operasyonlarını iptal ettirdiğini söyleyen RAMADA Resort Kazdağları - Therma / Öngen Country Otel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mehmet Öngen, "2016 ve 2017 yılları için sektörde ciddi bir daralma görülüyor. İstanbul ve Antalya'da oteller kapanıyor. Bütün bu olumsuzluklar, bizler gibi sektör oyuncuları için yeni pazarlar bulma zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır. Biz yıllarca Katar, Dubai, Abu Dabi gibi körfez ülkelerindeki müthiş bir pazarı görmezden geldik. Oysa dört gün boyunca Dubai, Abu Dabi'de yaptığımız temas ve çalışmalarda şunu gördüm, Dubai bir dünya kenti, olağanüstü düzenli, uygar. Dünyanın neredeyse bütün gelişmiş ülke yatırımları hızla devam ediyor. Hepsi eğitimli, uygar dünyanın bir parçası olmuşlar. Fuarda ABD'nin çeşitli kentleri ayrı ayrı dev stantlar açmış. Taylandlılar adeta ülkelerini Dubai'ye taşımış. Uluslararası dev bilişim şirketleri burada.

Bu arada bizim bakanlığımızda bir hayli çalışma yapmış. Ama şu gerçeği tekrar gördüm ki, turizmde tanıtım ve marketing işi kesinlikle profesyonellere bırakılmalı profesyonel olmayanların yapabileceği bir iş değildir. Fuarda en üzüldüğüm konu şu oldu; ülkemizin algısı hiç pozitif değil. "Türkiye" denince yüzlerinin ifadesi değişiyor. Edremit körfezini hiç bilmiyorlar, Dubai, Katar, Abu Dabi gibi zengin ülkelerin kültürlü ve paralı turistlerine bölgemizi tanıtmak gerekiyor. Ramada ve Öngen ekibi olarak bu konuyu ciddi bir hedef olarak belirledik. Bu çerçevede, bir danışmanlık firması ile anlaştık. Önümüzdeki günlerde Dubai'nin etkili basın organlarında tanıtım imkanlarımız çıkacak. Önemli bir gelişme olarak da Dubai ve Abu Dabi'nin en etkili on iki seyahat acentesi sahibini Türkiye'ye davet ettik. Onların uçak biletlerini, tüm giderlerini biz karşılayacağız. Otellerimizde misafir edeceğiz. Onlara bölgemizin tarihi ve doğal bütün zenginliklerimizi tanıtacağız. Çeşitli lansmanlar yapacağız. Umarım iyi neticeler alırız. Sonuç olarak turizm sektöründe ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Bize düşen ortak bir akıl ekseninde bir araya gelmek, oluşturacağımız ortak projelerle o ekmeği aslanın midesinden çekip çıkarmak" dedi.

Kazdağları Dubai Fuarında Tanıtıldı

Kazdağları Dubai Fuarında Tanıtıldı

Kazdağları Dubai Fuarında Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim