• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kazan dairesine sığınan terör mağduru aileye yardım eli

Kazan dairesine sığınan terör mağduru aileye yardım eli
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan ve bir binanın kazan dairesine sığınan aile, hayırsever tarafından eve yerleştirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarından duydukları korku ve endişeden dolayı evlerini terk eden 8'i çocuk 10 kişilik aile, sığındıkları binanın kazan dairesinden hayırsever bir vatandaş tarafından alınarak eve yerleştirilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cemal Yılmaz, Fatihpaşa ve Cevatpaşa mahallelerinde operasyonlar devam ediyor.

Evlerini terör saldırından duydukları endişe nedeniyle terk etmek durumunda kalan 8'i çocuk 10 kişilik aile, gidecek bir yerleri olmadığı için bir tanıdıkları tarafından Yenişehir ilçesinde yerleştirildikleri bir binanın kazan dairesinden durumlarından haberdar olan bir hayırsever tarafından kurtarıldı.

Hayırseverin tahsis ettiği eve yerleştirilen aile mutluluk yaşadı.

"Tek bir eşya almadan kaçtık"

40 yaşındaki baba E.D, AA muhabirine, teröristlerin kazdıkları çukurlardan can güvenliği endişesiyle sekiz çocuğu ve eşiyle tek bir eşya alamadan kaçtıklarını söyledi.

Zorluklarla 25 yıllık birikimle aldığı evini bıraktıklarını, evden hiçbir şey alamadan sadece üzerlerindeki elbiselerle çıkabildiklerini ve evinin olduğu bölgeye kadar 100 çukur kazıldığını ifade ederek, "Korktuk, canımızı kurtarmak için oradan kaçtık" dedi.

Evinden çıktıktan sonra Sur çevresindeki parkta beklemeye başladığını daha sonra Yenişehir ilçesinde bir binada kapıcılık yapan arkadaşı tarafından kazan dairesine yerleştirildiklerini belirten E.D, "Birkaç gün kötü şartlarda yaşadık. Hiçbir yetkiliye ulaşma imkanımız olmadı. Durumumuzdan haberdar olan bir hayırsever ise evini bize açtı. Bu evde her şey hazır. Yatak, televizyon her şey tamam. Allah razı olsun, biz oradan çıkıp bu eve yerleştik. Onlara çok dua ediyoruz" diye konuştu.

E.D, eve yerleşmelerinin ardından kendileri gibi mağdur durumdaki 6 akrabalarını da yanlarına aldıklarını dile getirdi.

"Evde ihtiyaç duyulan eşyalar mevcut"

Evini mağdur aileye açan hayırsever S.Ö. ise kiracısının evi boşaltmasının ardından burayı ihtiyaç sahiplerine tahsis etme kararı aldıklarını, E.D ve ailesinin durumundan haberdar olunca düşünmeden onları daireye yerleştirdiklerini anlattı.

Evinde ihtiyaç duyulan bütün eşyaların mevcut olduğunu dile getiren S.Ö, şunları kaydetti:

"Gelen ailenin kıyafetlerinden başka bir şeyleri yoktu. Ne bir valizleri ne de başka bir şeyleri vardı. Aileye gıda ve diğer ihtiyaçları konusunda da çevremizdeki hayırseverlerle yardımda bulunduk. Biz evimizi açtık. Bizim gibi imkanı olanlar bu şekilde dışarıda kalmış ailelere evlerini açsalar, yardım etseler kimse mağdur olmaz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim