• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı
Kazakistan'ın başkenti Astana başta olmak üzere; Karaganda, Gökçetav, Pavlador ve ülkenin kuzey illerinde etkili olan kar fırtınası, hayatı olumsuz etkiliyor.

Kazakistan'ın başkenti Astana başta olmak üzere; Karaganda, Gökçetav, Pavlador ve ülkenin kuzey illerinde etkili olan kar fırtınası, hayatı olumsuz etkiliyor. Astana'da sabahın erken saatlerinde şiddetli rüzgar ile birlikte yoğun kar yağışı dolayısıyla trafikte yoğunluk yaşandı. Sıcaklık eksi 5 derece olmasına rağmen, yer yer hızı saatte 100 kilometreye kadar varan rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık eksi 15 dereceye kadar düştü.

-OKULLAR TATİL EDİLDİ

Astana'daki bu olumsuz hava şartlarından dolayı Astana Milli Eğitim Müdürlüğü ilk ve orta okulları tatil etti. Geçen hafta havanın ısınması ve artı derecelerin görülmesi dolayısıyla başkentte kar erimişti. Sıcaktan dolayı şehirde bulunan buz şehirleri erimişti. Gündüz ısınan havanın gece donması sonucu ise yerlerin buz tutması sonucu trafikte kazalar meydana geldi ve insanların kaldırımlarda düşmesi sonucu yaralanmalar oluştu. Astana Trafik Müdürlüğü, geçen hafta Astana'da bir gün içerisinde 300'den fazla trafik kazasının meydana geldiğini ve sokaklarda insanların kayıp düşmesi sonucu ise yaklaşık hastanelerin acil servislerine yüzlerce kişinin başvurduğunu açıkladı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Bugün yaşanan fırtına dolayısıyla Astana Uluslararası Havalimanı'ndan 20'den fazla iç hat uçuşunun ertelendiği duyuruldu. Astana'dan Karaganda, Gökçetav ve Pavlador yönüne giden araçlara izin verilmiyor. Astana Valiliği ise yaptığı açıklamada şehir içi ulaşımının sağlanması adına 2 bin 800 aracın aralıksız kar temizliği yaptığını ve 4 bine yakın işçinin bu çalışmalara katıldığını duyurdu. Fırtınanın başlamasıyla Astana'da 800 bin metreküp karın temizlendiğini belirten valilik, ayrıca acil durumlar için özel ekiplerin hazır bekletildiğini duyurdu.

Meteoroloji yetkilileri ise yaptıkları açıklamada yarın ve yılbaşında Astana çevre illerinde kar yağışının süreceği, rüzgarın şiddetini koruyacağı ve havanın ise eksi 15 dereceye kadar soğuyacağını duyurdu.

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı

Kazakistan’ı kar fırtınası etkisine aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim