• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Kazakistan Ve Türkiye Dostluk Konseri Düzenlendi

Kazakistan Ve Türkiye Dostluk Konseri Düzenlendi
Eskişehir Valiliği ve Uluslararası Türk Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliği ile "Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası" tarafından Türkiye-Kazakistan...

Eskişehir Valiliği ve Uluslararası Türk Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliği ile "Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası" tarafından Türkiye-Kazakistan Dostluk Konseri düzenlendi.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Karagandı Eyalet Vali Yardımcısı Jandos Abişev, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kazakistan'dan isimlerin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

"AMACIMIZ TÜRK DÜNYASI TOPLULUKLARI ARASINDA BİRLİK VE BERABERLİK"

Konserin açılışında konuşan Vali Güngör Azim Tuna, daha önce bu orkestranın kentte ağırlandığını hatırlatarak, "Bu sene tekrar bize misafir oluyorlar. Her zaman söylüyoruz, amacımız tabi ki Türk Dünyası'nı oluşturan kardeş ve akraba toplulukları arasında daha yakın bir işbirliği, birlik ve beraberlik, birbirimizi daha iyi tanıma, iyi günde kötü günde aynı duygulara sahip olmak. O yüzden Eskişehir'in Türk Dünyası'nın buluşma noktası olarak önümüzdeki senelerde de önemli bir cazibe merkezi olmaya devam edecek. Buradan Kazakistan'a sevgilerimizi gönderiyoruz. Bağımsızlıklarının 25'inci yıllarını kutluyoruz. Daha nice yıllar diliyoruz. İnşallah hem Kazakistan için, hem ülkemiz için hem de Türk Dünyası için barış içerisinde günler temenni ediyoruz. Herkere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kazakistan'ın ünlü bestekarlarından Tattimbet'in doğumunun 200'üncü yılı anısına konser düzenlendi. Ukibay Duisen'in şefliğini yaptığı orkestra, Türk Dünyası'ndan çeşitli ezgilerle salondakilere zaman zaman eğlence dolu anlar yaşatırken, zaman zaman da duygusal dakikalara sahne oldular.

Kazakistan Ve Türkiye Dostluk Konseri Düzenlendi

Kazakistan Ve Türkiye Dostluk Konseri Düzenlendi

Kazakistan Ve Türkiye Dostluk Konseri Düzenlendi

Kazakistan Ve Türkiye Dostluk Konseri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim