• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kazakistan Heyeti Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Kazakistan Heyeti Vali Tuna’yı Ziyaret Etti
Meşhur Kazakistanlı bestekâr Tattimbet Kazangapulı'nın doğumunun 200. yılına ithafen düzenlenen "Kazakistan-Türkiye Dostluk" konserine katılmak üzere...

Meşhur Kazakistanlı bestekâr Tattimbet Kazangapulı'nın doğumunun 200. yılına ithafen düzenlenen "Kazakistan-Türkiye Dostluk" konserine katılmak üzere Eskişehir'e gelen Kazakistan heyeti, Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Kardeş şehir olan Karagandi'den gelen ve aralarında Cumhuriyeti Karagandi Eyalet Vali Yardımcısı Jandas Abishen, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un da bulunduğu heyeti Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağını dile getiren Vali Tuna, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'in bu misyonunu devam ettirmeye çalıştığını söyledi. Türk dünyası ülkelerinin birbirine daha yakın olması gerektiğini savunan Vali Tuna, ziyaret esnasında duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Bu tür kültürel faaliyetlerin devam etmesi lazım. Hem akademik anlamda, hem de eğitim, sanat ve kültürel anlamda insanlarımızın bir araya gelmesi bizim için önemli. Tabi ki iş adamlarımızın beraber iş yapması ile birlikte bağlarımız daha da güçlenecektir. Hepimiz dünya barışına ve insanımızın huzurlu yaşamasına hep birlikte hizmet edeceğiz. Bu ilişkilerin güçlenmesinde ve sürdürülebilmesinde tabi ki Türksoy'un çok büyük katkısı ve yeri vardır. Kültür Başkentliği döneminde her zaman bize destek olan bu kuruluşumuz, bundan sonrada bağlarımızın daha da güçlenmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu vesileyle Genel Sekreterimiz Düsen Bey'e çok teşekkür ediyoruz."

Gösterilen misafirperverlikten dolayı Vali Tuna'ya teşekkürlerini ileten Kazakistan Cumhuriyeti Karagandi Eyalet Vali Yardımcısı Jandas Abishen ise, kardeş şehir olan Eskişehir'de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı. Karagandi Tattimbet Halk Müziği Orkestrası'nın Eskişehir'de ikinci kez konseri vereceğini söyleyen Vali Yardımcısı Abishen, ünlü bestekâr Tattimbet'i doğumunun 200. yılında çeşitli etkinliklerle andıklarını kaydetti. Tattimbet'in torunlarının da Eskişehir'e geldiğini aktaran Abishen, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Abishen ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, günün anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Daha sonra Tattimbet'in torunu Kazak Milli Kıyafeti Şapan'ı Vali Tuna'ya hediye etti. Vali Tuna'da heyete, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı prestij kitaplarından oluşan bir set takdim etti.

Kazakistan Heyeti Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Kazakistan Heyeti Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Kazakistan Heyeti Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim