• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kazakistan Bağımsızlığını Adana Ezgileriyle Kutladı

Kazakistan Bağımsızlığını Adana Ezgileriyle Kutladı
Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Bağlama Dörtlüsü, Kazakistan'ın bağımsızlık kutlamalarında Adana'yı temsil etti.

Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Bağlama Dörtlüsü, Kazakistan'ın bağımsızlık kutlamalarında Adana'yı temsil etti. Jubanov Baharı 2016'da performans sergileyen Bağlama Dörtlüsü, festivalde jüri özel ödülünü kazandı.

Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçılarının oluşturduğu Bağlama Dörtlüsü, Kazakistan'ın bağımsızlığının 25'inci yıldönümü ile Kazak Bestekar Ahmet Jubanov'un doğumunun 110'uncu yılı nedeniyle organize edilen Jubanov Baharı 2016 Festivali'ne katıldı. Eser Kurt, Yunus Sonay, Serkan Yontar ve Halil Yıldırım'dan oluşan Bağlama Dörtlüsü ile ritimde eşlik eden Mustafa Turcan, Kazakistan'da Adana ve Anadolu ezgileri estirdi. 22-23 Nisan tarihleri arasındaki görkemli festivalde Bağlama Dörtlüsü, jüri özel ödülüne layık görüldü. Bağlama Dörtlüsü, para ödülü olarak verilen 50 bin tengeyi Kazak çocukların eğitimi için bağışladı.

ÖDÜLÜ BAŞKAN SÖZLÜ'YE SUNDULAR

Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Şube Müdürü İsmail Dikilitaş ile bağlama sanatçıları, kazandıkları ödülle birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. İsmail Dikilitaş, jüri özel ödülünü Başkan Sözlü'ye sunup, Kazakistan'a özgü sazlardan "Kılkumuz" hediye etti.

Başkan Sözlü, Türkiye ve Adana'yı Kazakistan'da en güzel şekilde temsil eden Bağlama Dörtlüsü'nü kutlayıp, başarılarının devamını diledi.

"KARDEŞ HALKLARIZ"

Türkiye ile Kazakistan'ın derin bir ortak tarihi paylaşan, akraba ve kardeş halklar olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü "Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını kutluyorum. İki kardeş ülke arasında kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliğinin artarak sürmesini diliyorum" dedi.

Konservatuvar Şube Müdürü İsmail Dikilitaş ise Başkan Sözlü'nün her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduğunu vurgulayıp, "Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, sanatsal faaliyetleri, yetiştirdiği sanatçı adayları ile diğer belediyelerin örnek aldığı konservatuvar haline geldi. Kazakistan'da da ülkemizi Adana'yı en iyi şekilde temsil etmenin gururunu, mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.

Kazakistan Bağımsızlığını Adana Ezgileriyle Kutladı

Kazakistan Bağımsızlığını Adana Ezgileriyle Kutladı

Kazakistan Bağımsızlığını Adana Ezgileriyle Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim