• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kazak Diplomat Süleymanov’dan Güneş Vakfına Ziyaret

Kazak Diplomat Süleymanov’dan Güneş Vakfına Ziyaret
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk Dünyasının en büyük şair, yazar, diplomat ve gönül adamlarından birisi olan Olcas Süleymanov'u...

Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk Dünyasının en büyük şair, yazar, diplomat ve gönül adamlarından birisi olan Olcas Süleymanov'u Erzurum'da görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Atatürk Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı ile ödüllendirilen Olcas Süleymanov, Güneş Vakfını ziyaret etti. Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Türk Dünyasında çok önemli görevleri ve başarıları olan Atatürk Üniversitesi'nin böylesine önemli bir tarihi şahsiyete fahri doktora vermesi bize büyük bir mutluluk vermiştir. Bu anlamda Olcas Bey'e fahri doktora unvanı veren üniversitemize ve rektörümüze, bilim, sanat ve kültüre olan katkılarından dolayı Valimiz Ahmet Altıparmak'a, Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov'a, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş'a ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'e, Erzurum ve Türk Dünyası adına şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Olcas Süleymanov'a, Türk Dünyasına yaptığı değerli katkılardan dolayı Güneş Vakfı adına bir plaket takdim eden Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İletişimin baş döndürücü bir şekilde ilerlediği bir zaman diliminde bilginin hem kıymeti artmıştır hem de elde edilebilirliği kolaylaşmıştır. Ancak toplumların buna bağlı olarak muhakeme yetenekleri ise azalmıştır. İşte bu anlamda bilgiyi muhakeme yeteneği ile taçlandıran ve ruhunun zirvesine taşıyan Olcas Süleymanov yazdığı şiirler, ortaya koyduğu bir birinden değerli bilimsel eserleri ile çağına damgasını vurmuş çok güçlü bir kalemdir. Ömrünü Türk Dünyasının tarihine ve geleceğine adamış ve birçok hizmette bulunmuş bir gönül insanı olan Olcas Süleymanov, devlet adamlığı yaptığı dönemlerde Kazakistan ve Türk Dünyası için pek çok başarılı çalışmaya imzasını atmıştır. Özellikle Rusya'nın Kazakistan'da ki nükleer denemelerin durdurulması konusunda yürüttüğü çalışmalar dünyanın takdirini toplamıştır. Böylesine gücünü Türk kültürünün zenginliklerinden elde eden tarihi bir şahsiyetin Erzurum ile buluşması, ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu günlerde bizlere ve toplumumuza çok büyük bir moral olmuştur. Dileğimiz Türk Dünyası ile Anadolu bozkırları arasında çok önemli bir köprü olan tarihi Erzurum kentimizin, Türk Dünyasının geleceğine yön veren böyle tarihsel kişilikler ile daha fazla buluşması ve onlardan ilham almasıdır. Bu konuda Güneş Vakfı olarak, Erzurum ile Türk Dünyası arasında kurduğumuz gönül köprülerini kuvvetlendirmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyurur, bu anlamda 16-19 Mayıs 2016 tarihinde dördüncü süsünü gerçekleştireceğimiz Türk Şöleninde herkesi Türk Dünyasının manevi hazzını yaşamaya davet ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim